Arrested Murder Suspects Utter Words of Confusion and Explanation

Nieuw vrijgegeven beelden van bodycams van politie onthullen dat Scarlett Jenkinson, een moordenaar van Brianna Ghey, zes woorden uitsprak tegen politieagenten toen ze werd gearresteerd voor het doden van de transgender tiener. Scarlett Jenkinson hoorde de woorden “waarom ben ik een verdachte?” terwijl ze werd gearresteerd voor de moord op Brianna Ghey. Zij en Eddie Ratcliffe, beiden destijds 15 jaar oud, werden ‘gelijktijdig’ gearresteerd in hun huizen op de dag nadat Brianna, 16 jaar oud, dood werd aangetroffen in Culcheth Linear Park in de buurt van Warrington. En Ratcliffe zei tegen de politie ‘Ik kan het uitleggen’ toen ze bij zijn voordeur verschenen. Brianna was 28 keer neergestoken in een meedogenloze aanval, die na weken van planning door het duo had plaatsgevonden. De politie identificeerde al snel hen als verdachten en arresteerde hen beiden in hun huizen.

Nieuw vrijgegeven beelden van bodycams van politieagenten zijn nu vrijgegeven nadat het paar werd veroordeeld voor de moord op Brianna. Jenkinson werd gearresteerd in haar huis op Glebeland in Culcheth om 19.32 uur op 12 februari vorig jaar, terwijl Ratcliffe werd vastgehouden in zijn huis aan Imperial Drive in Leigh om 19.34 uur, zo hoorde de rechtbank van Manchester. Beiden werden gearresteerd op verdenking van moord. De agent die Jenkinson arresteerde, zei dat ze boven aan de trap stond toen hij de woning binnenkwam. “Ik heb haar direct gearresteerd op verdenking van moord vanwege de informatie die ik had ontvangen,” zei PC Rigby.

Hij zei dat Jenkinson antwoordde: “Ben ik een verdachte omdat ik de laatste persoon was die haar levend heeft gezien?” PC Rigby zei dat Jenkinson naar een politiebureau werd gebracht en ‘onder voortdurend toezicht’ bleef. Op de beelden van de bodycam was te zien hoe Jenkinson boven aan de trap van de woning werd gearresteerd en vervolgens naar de keuken werd geleid door agenten. In de keuken gaf ze de politie haar pincode van haar telefoon. Jenkinson bevestigde dat ze nog nooit eerder was gearresteerd en vertelde de agenten dat ze vijftien jaar oud was.

Na te zijn gewaarschuwd, vroeg ze aan de politie: “Ben ik verdachte omdat ik de laatste persoon was die haar gezien heeft?” De politieagent antwoordde: “Ik weet het niet, alle informatie die ik heb ontvangen is dat je een verdachte bent voor de moord.” Die dag rond 17.00 uur had haar moeder de politie gebeld nadat Jenkinson haar had verteld dat ze de dag ervoor bij Brianna was geweest. Ze had tegen haar moeder gelogen en beweerd dat Brianna ‘boos was weggelopen’ terwijl ze samen in het park waren geweest. Jenkinson beweerde dat Brianna haar had verteld dat ze een ’17-jarige uit Manchester’ ging ontmoeten. Ratcliffe werd boven aangetroffen in zijn huis toen de politie langskwam. Hij werd aanvankelijk geboeid en op zijn knieën gezien. Na te zijn gewaarschuwd, zei Ratcliffe ‘ja’ en zei toen ‘woorden van ik kan het uitleggen’, zei een agent ter plaatse. Het duo werd beide veroordeeld voor moord na een vier weken durend proces, dat op 20 december werd afgesloten. Hun identiteit kan nu bekend worden gemaakt, nadat een gerechtelijk bevel dat hen verbood bij naam te noemen door een rechter is opgeheven.

Veelgestelde vragen (FAQ):
1. Wat hebben de bodycam-beelden onthuld over de arrestatie van Scarlett Jenkinson?
– De bodycam-beelden laten zien dat Jenkinson de vraag stelde: “Waarom ben ik een verdachte?” toen ze werd gearresteerd voor de moord op Brianna Ghey.

2. Wanneer vond de arrestatie van Jenkinson en Eddie Ratcliffe plaats?
– Jenkinson werd gearresteerd op 12 februari van het vorige jaar om 19.32 uur, terwijl Ratcliffe werd gearresteerd op hetzelfde moment in zijn huis.

3. Wat zei Ratcliffe toen de politie bij zijn deur verscheen?
– Ratcliffe zei tegen de politie: “Ik kan het uitleggen”.

4. Hoe verliep de arrestatie van Jenkinson thuis?
– Op de beelden is te zien dat Jenkinson boven aan de trap van haar huis werd gearresteerd en vervolgens naar de keuken werd geleid door de politieagenten.

5. Wat was de reden voor de arrestatie van Jenkinson?
– Jenkinson werd gearresteerd op verdenking van moord, omdat ze de laatste persoon was die Brianna levend heeft gezien.

Definities van sleuteltermen/jargon:
1. Bodycams: Camera’s die door politieagenten op hun lichaam worden gedragen om audio- en videobeelden van interacties met het publiek vast te leggen.

2. Meedogenloze aanval: Een gewelddadige aanval die meedogenloos en zonder genade wordt uitgevoerd.

3. Verdachten: Personen tegen wie verdenking bestaat van betrokkenheid bij een misdaad.

4. Rechtbank van Manchester: Een gerechtelijke instantie in het Verenigd Koninkrijk die bevoegd is om strafzaken te behandelen binnen het rechtsgebied van Manchester.

Suggesties voor gerelateerde links:
Manchester Police
Transgenderinfo