Brogya Genfi en Jennifer Queen debatteren over de afschaffing van de E-Levy door Dr. Bawumia

Tijdens een verhitte discussie in de uitzending van “Adekye Nsroma” op 8 februari 2024, botsten Ernest Yaw Brogya Genfi van de National Democratic Congress (NDC) en Jennifer Queen van de New Patriotic Party (NPP) met elkaar. De twee waren het hevig oneens over de belofte van Vice President Mahamudu Bawumia om belastingen af te schaffen, waaronder de omstreden E-Levy.

Brogya Genfi beschuldigde de regering onder leiding van Nana Addo Dankwa Akufo-Addo ervan dat ze wreed was tegenover de Ghanezen. Hij suggereerde dat Bawumia’s belofte om dergelijke belastingen af te schaffen, een erkenning is van het falen van de huidige regering om de belastingdruk voor burgers te verlichten.

Jennifer Queen weerlegde echter de beweringen van Brogya Genfi en beschuldigde hem ervan de uitspraken van de NPP-lijsttrekker voor de verkiezingen van 2024 verkeerd te citeren. Ze benadrukte dat Bawumia nooit Akufo-Addo ervan heeft beschuldigd “wreed” te zijn vanwege de invoering van de E-Levy.

Brogya Genfi hield echter vast aan zijn interpretatie en bleef volhouden dat Bawumia’s standpunt over belastingen betekende dat de regering ongevoelig was bij de invoering van meerdere belastingen.

Het debat ontvouwde zich als volgt:
Jennifer: Als hij zegt dat hij de E-Levy zal afschaffen en jij hier komt zitten om over hem te liegen, heb ik je al uitleg gegeven. Voeg het toe aan je aantekeningen op dat papier en leg het elders uit.
Brogya: Dat is niet wat hij zei.
Jennifer: Als dat niet is wat hij zei…
Brogya citeerde Bawumia in zijn lezing van 7 februari: “Om over te stappen op een cashless systeem, moeten we de bevolking aanmoedigen om elektronische betaalmethoden te gebruiken, en om dit te bereiken zouden er geen belastingen zijn op digitale betalingen in mijn bestuur, de E-Levy zou daarom worden afgeschaft.” Hij interpreteerde vervolgens de alinea als volgt: “hij wil ons vertellen dat de regering van Akufo-Addo wreed is en de E-Levy heeft ingevoerd, dus zal hij het afschaffen.”
Jennifer: Ik zal even ontspannen en hem dit zelfs vertellen. Waar heeft Bawumia dit gezegd en waar heeft hij gezegd dat Nana Addo wreed is, waar heeft hij dat gezegd, waarom ben je zo vals?
Brogya: Hij zei dat zijn bestuur de E-Levy zou annuleren, maar als vicepresident van Akufo-Addo, is de E-Levy nog steeds van kracht, dus Akufo-Addo is wreed, dat is wat hij zei.
Jennifer: Dat is jouw interpretatie, ik heb al uitgelegd dat hij nergens heeft gezegd dat zijn baas wreed is, hij zei alleen dat hij het zou afschaffen tijdens zijn presidentschap… Pardon, jongeman, wat is er aan de hand?
Brogya: Verontschuldig me niet, in wiens ambtstermijn zijn we nu?
Jennifer: De ambtstermijn van Brogya Genfi.

Het debat tussen Jennifer Queen en Brogya Genfi over de belofte van Dr. Bawumia om de E-Levy af te schaffen als hij tot president wordt gekozen.

FAQ:

1. Wat was het onderwerp van de discussie tussen Ernest Yaw Brogya Genfi en Jennifer Queen?
Het onderwerp van de discussie was de belofte van Vice President Mahamudu Bawumia om belastingen af te schaffen, waaronder de omstreden E-Levy.

2. Wat beschuldigde Brogya Genfi de regering van?
Brogya Genfi beschuldigde de regering onder leiding van Nana Addo Dankwa Akufo-Addo ervan dat ze wreed was tegenover de Ghanezen.

3. Hoe weerlegde Jennifer Queen de beweringen van Brogya Genfi?
Jennifer Queen beschuldigde Brogya Genfi ervan de uitspraken van de NPP-lijsttrekker voor de verkiezingen van 2024 verkeerd te citeren. Ze benadrukte dat Bawumia nooit Akufo-Addo ervan heeft beschuldigd “wreed” te zijn vanwege de invoering van de E-Levy.

4. Wat was de interpretatie van Brogya Genfi?
Brogya Genfi interpreteerde Bawumia’s standpunt over belastingen als een uiting dat de regering ongevoelig was bij de invoering van meerdere belastingen.

5. Waarover ging het debat tussen Jennifer Queen en Brogya Genfi?
Het debat ging over de belofte van Dr. Bawumia om de E-Levy af te schaffen als hij tot president wordt gekozen.

6. Wat was de reactie van Jennifer Queen op de interpretatie van Brogya Genfi?
Jennifer Queen verdedigde Bawumia en zei dat zijn uitspraken betrekking hadden op zijn presidentschap en niet specifiek over de huidige regering van Akufo-Addo.

7. Wie nam deel aan het debat?
Ernest Yaw Brogya Genfi van de National Democratic Congress (NDC) en Jennifer Queen van de New Patriotic Party (NPP) namen deel aan het debat.

Definities:

– E-Levy: Een omstreden belasting op digitale betalingen in Ghana.

Links:

National Democratic Congress (NDC)
New Patriotic Party (NPP)