Carl Weathers: Een Herinnering aan een Groot Talent

The Mandalorian-ster Pedro Pascal herinnert zich zijn voormalige co-ster Carl Weathers. In een Instagram-bericht na het nieuws van Weathers’ overlijden schreef Pascal eenvoudigweg “woorden schieten tekort 💔” naast een foto van een jongere Weathers.

Weathers, bekend van de Rocky-films, Predator en Disney+’s The Mandalorian-serie, overleed vredig in zijn slaap op 1 februari, volgens een verklaring van zijn familie. Hij was 76 jaar oud.

“Carl was een buitengewoon mens die een buitengewoon leven heeft geleid,” verklaarde de familie. “Dankzij zijn bijdragen aan film, televisie, kunst en sport heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten en wordt hij wereldwijd en over generaties heen erkend. Hij was een geliefde broer, vader, grootvader, partner en vriend.”

In de serie The Mandalorian speelde Weathers Greef Karga, het hoofd van de Bounty Hunters Guild, in negen afleveringen over drie seizoenen. Het personage bouwde een hechte band op met Pedro Pascal’s Mando naarmate de serie vorderde. Weathers werd in 2021 genomineerd voor een Emmy voor zijn rol en heeft ook twee afleveringen geregisseerd in seizoen 2 en 3.

Onlangs bevestigde Lucasfilm de komst van een The Mandalorian-film genaamd The Mandalorian & Grogu, waarbij serie-maker Jon Favreau de regie op zich neemt. Het is nog niet duidelijk of Pascal of andere castleden betrokken zullen zijn bij de film, die dit jaar in productie gaat.

Naast The Mandalorian heeft Weathers ook een gedenkwaardige rol gespeeld in Arrested Development, waarin hij een versie van zichzelf speelde als een ad-hoc acteercoach die tips gaf over het besparen van geld, van voedselbuffetten tot luchthaventaxi’s. Hij verscheen in vier afleveringen van de met een Emmy bekroonde serie in de eerste vier seizoenen.

Weathers had ook een opkomende carrière als tv-regisseur. Naast The Mandalorian regisseerde hij afleveringen van Chicago Med, FBI, Law & Order, The Last O.G., Hawaii Five-O, For the People, 18 Wheels of Justice, Strong Medicine en Pensacola: Wings of Gold.

Carl Weathers zal herinnerd worden als een getalenteerde acteur en regisseur, wiens impact op de entertainmentindustrie niet te onderschatten is. Hij heeft zijn stempel gedrukt op zowel het grote als het kleine scherm en zal altijd herinnerd worden als een geliefde broer, vader, grootvader, partner en vriend.

Mandalorian-ster Pedro Pascal herinnert zich Carl Weathers na zijn overlijden

Pedro Pascal, ster van The Mandalorian, herinnert zich zijn voormalige co-ster Carl Weathers. Na het nieuws van Weathers’ overlijden plaatste Pascal een Instagram-bericht met de eenvoudige boodschap “woorden schieten tekort 💔” naast een foto van een jonge Weathers.

Weathers, bekend van de Rocky-films, Predator en Disney+’s The Mandalorian-serie, overleed op 1 februari vredig in zijn slaap volgens een verklaring van zijn familie. Hij was 76 jaar oud.

Wie was Carl Weathers?

Carl Weathers was een acteur en regisseur die bekend stond om zijn rol in de Rocky-films, Predator en The Mandalorian-serie. Hij heeft ook gespeeld in Arrested Development en had een opkomende carrière als tv-regisseur.

Wat waren de prestaties van Carl Weathers?

Weathers heeft een grote impact gehad op de entertainmentindustrie. Hij heeft zijn stempel gedrukt op zowel het grote als het kleine scherm. Hij werd genomineerd voor een Emmy voor zijn rol in The Mandalorian en heeft ook afleveringen geregisseerd voor verschillende tv-programma’s.

Wat was zijn rol in The Mandalorian?

In The Mandalorian speelde Weathers het personage Greef Karga, het hoofd van de Bounty Hunters Guild. Hij bouwde een hechte band op met het personage Mando, gespeeld door Pedro Pascal.

Komt er een The Mandalorian-film?

Ja, onlangs bevestigde Lucasfilm de komst van een The Mandalorian-film genaamd The Mandalorian & Grogu. Jon Favreau, de maker van de serie, zal de film regisseren. Het is nog niet bekend of Pedro Pascal of andere castleden betrokken zullen zijn bij de film.

Was Carl Weathers betrokken bij Arrested Development?

Ja, Carl Weathers had een gedenkwaardige rol in Arrested Development. Hij speelde een versie van zichzelf als een ad-hoc acteercoach die tips gaf over geldbesparing.

Wat zijn enkele andere tv-shows waarin Carl Weathers heeft geregisseerd?

Naast The Mandalorian heeft Carl Weathers afleveringen geregisseerd voor tv-shows zoals Chicago Med, FBI, Law & Order, The Last O.G., Hawaii Five-O, For the People, 18 Wheels of Justice, Strong Medicine en Pensacola: Wings of Gold.

Wat is het erfgoed van Carl Weathers?

Carl Weathers zal herinnerd worden als een getalenteerde acteur en regisseur die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten op de entertainmentindustrie. Hij was een geliefde broer, vader, grootvader, partner en vriend.

Gerelateerde links:
The Mandalorian
Carl Weathers op IMDB