Carl Weathers leefde voor vrede, zowel in films als in het echte leven

Op 1 februari overleed Carl Weathers op 76-jarige leeftijd. Hoewel hij bekend stond om zijn rol als zwaargewicht vechter in films, was hij in het echte leven een pleitbezorger voor vrede. In al zijn berichten op het sociale media platform X gebruikte hij steevast de hashtag #BePeace.

We kennen Weathers vooral van zijn rol als Apollo Creed, de voormalige rivaal van Rocky Balboa in de originele “Rocky”-franchise. In een interview met de Los Angeles Times in 2017 vertelde de voormalige NFL-ster over zijn kenmerkende hashtag. Hij legde uit dat het voor hem veel betekende: “Het roept zoveel bij me op, die zin. Ik had vele jaren geleden een vriend toen ik (voetbal) speelde in Canada, die zei altijd: ‘Wees de bal, wees de bal,’ dat is iets wat veel mensen zeggen. Het gaat erom dat je alles wat je doet, ook ís. Splits jezelf er niet van af, wees het intern en dan zal het bewegen zoals jij beweegt, het zal doen wat jij doet. Als je hetgeen belichaamt wat je wilt, hoe kan het dan niet worden gemanifesteerd?”

In plaats van citaten uit het oorspronkelijke artikel te gebruiken, beschrijven we hier de betekenis van Weathers’ eigen woorden. Hij sprak over het belang van zelfactie, van het worden van de verandering die je in de wereld wilt zien. Door vrede te belichamen, kon volgens Weathers de wereld daadwerkelijk vreedzamer worden.

Weathers werd overleefd door zijn familie, die zijn overlijden aankondigde in een verklaring aan NBC News. Ze omschreven hem als een buitengewoon mens die een uitzonderlijk leven heeft geleid. Naast zijn bekendste rol als Apollo Creed in de “Rocky”-films, had Weathers ook succes in andere genres. Hij speelde in sciencefiction actiefilm “Predator” (1987), de thriller “Action Jackson” (1988) en de komedie “Happy Gilmore” (1996) met Adam Sandler. Ook had hij een komische rol als een fictieve versie van zichzelf in de Netflix-serie “Arrested Development” en speelde hij recentelijk de rol van Greef Karga in de “Star Wars”-serie “The Mandalorian”, waarvoor hij een Emmy-nominatie ontving voor beste gastacteur in een dramaserie.

Carl Weathers heeft met zijn bijdragen aan film, televisie, kunst en sport een blijvende indruk achtergelaten. Zijn boodschap van vrede en het belichamen van positieve verandering blijft voortleven.

FAQ:

1. Wie was Carl Weathers?
Carl Weathers was een acteur die bekend stond om zijn rol als Apollo Creed in de “Rocky”-films. Hij speelde ook in andere genres, zoals sciencefiction en komedie.

2. Wat betekent de hashtag #BePeace?
De hashtag #BePeace was een kenmerkende uitspraak van Carl Weathers. Het betekent dat je vrede moet belichamen en een positieve verandering moet zijn in de wereld.

3. Wat zijn enkele bekende films en series waar Carl Weathers in speelde?
Carl Weathers speelde naast de “Rocky”-films ook in films zoals “Predator”, “Action Jackson”, en “Happy Gilmore”. Hij had ook een rol in de Netflix-serie “Arrested Development” en de “Star Wars”-serie “The Mandalorian”.

4. Hoe werd Carl Weathers herinnerd na zijn overlijden?
Na zijn overlijden werd Carl Weathers herinnerd als een buitengewoon mens met een uitzonderlijk leven. Zijn boodschap van vrede en positieve verandering blijft voortleven.

Definitions:
– #BePeace: Het is een hashtag die door Carl Weathers werd gebruikt als symbool voor het belichamen van vrede en het streven naar positieve verandering.

Related links:
Netflix
Star Wars