De Invloed van Black Twitter op de Hedendaagse Maatschappij

Sinds zijn lancering in 2006 heeft Twitter, nu bekend als X, de manier waarop mensen communiceren en socialiseren op internet veranderd. Een specifieke gemeenschap, bekend als “Black Twitter,” heeft een blijvende invloed gehad op de hedendaagse samenleving. Van cancel culture tot nieuwe talen die afgeleid zijn van het Black English, Black Twitter heeft een onuitwisbare stempel gedrukt.

Het begrip Black Twitter verwijst naar een groot netwerk van zwarte gebruikers op het platform en hun losjes gecoördineerde interacties, waarvan velen leiden tot trending topics vanwege de omvang, onderlinge verbondenheid en unieke activiteit.

Professor Meredith D. Clark, verbonden aan de Northeastern University, legt uit dat Black Twitter geen apart platform is, maar dat het draait om de manier waarop mensen het platform gebruiken om aandacht te vragen voor zaken die belangrijk zijn voor zwarte gemeenschappen.

Een van Amerika’s grootste bronnen van taalkundige creativiteit is het African American Vernacular English, ook wel bekend als Black American English, en Black Twitter heeft hierin een cruciale rol gespeeld. Woorden als “tea” en “pressed,” die oorspronkelijk weinig bekendheid hadden, zijn dankzij Black Twitter populair geworden en worden nu zelfs buiten zwarte gemeenschappen veelvuldig gebruikt.

De toekomst van X is echter onzeker sinds de overname door Elon Musk in oktober 2022. Het platform heeft te maken gehad met een toename van haatdragende berichten, waarbij bijna geen enkele van deze berichten werd gemodereerd op geverifieerde accounts. Volgens onderzoek van Pew Research heeft 3 op de 5 gebruikers een pauze genomen van het platform, waarbij zwarte gebruikers vaker een pauze namen dan hun blanke tegenhangers: 69% versus 54%. Dit heeft de toekomst van Black Twitter in twijfel getrokken. De sterke stijging van het N-woord op X heeft het platform waarschijnlijk ook niet veiliger doen voelen voor zwarte gebruikers.

Wat echter nog steeds waar is: Black Twitter heeft een onverbrekelijke gemeenschap gesmeed. Ter ere van de bijdrage van Black Twitter heeft Stacker een lijst samengesteld van 20 populaire slangwoorden die door Black Twitter populair zijn geworden. Door gebruik te maken van de AAVE Glossary, Urban Dictionary, Know Your Meme en andere internetbronnen, kunt u lezen hoe deze woorden in het afgelopen decennium ons vocabulaire hebben overgenomen. Van “yass” tot “brazy,” deze woorden hebben een blijvende impact gehad.

FAQ-sectie:

Vraag: Wat is Black Twitter?
Antwoord: Black Twitter verwijst naar een groot netwerk van zwarte gebruikers op het Twitter-platform en hun losjes gecoördineerde interacties.

Vraag: Wat is de invloed van Black Twitter?
Antwoord: Black Twitter heeft een blijvende invloed gehad op de hedendaagse samenleving, van cancel culture tot het creëren van nieuwe talen.

Vraag: Wat is African American Vernacular English (AAVE)?
Antwoord: African American Vernacular English, ook wel bekend als Black American English, is een bron van taalkundige creativiteit.

Vraag: Welke rol speelt Black Twitter bij de verspreiding van taalkundige creativiteit?
Antwoord: Black Twitter heeft bijgedragen aan de populariteit van woorden als “tea” en “pressed,” die nu veelvuldig worden gebruikt, zelfs buiten zwarte gemeenschappen.

Vraag: Wat is de toekomst van Twitter/X?
Antwoord: De toekomst van Twitter/X is onzeker sinds de overname door Elon Musk en de toename van haatdragende berichten op het platform.

Vraag: Heeft Black Twitter nog steeds een sterke gemeenschap?
Antwoord: Ja, Black Twitter heeft een onverbrekelijke gemeenschap gesmeed.

Definities:

– Black Twitter: Een groot netwerk van zwarte gebruikers op het Twitter-platform, die losjes gecoördineerde interacties hebben en een blijvende invloed hebben gehad.

– African American Vernacular English (AAVE): Een bron van taalkundige creativiteit die wordt gebruikt door de zwarte gemeenschap, ook wel bekend als Black American English.

Gerelateerde links:

Stack website

Urban Dictionary

Know Your Meme