De macht van woorden en de veranderkracht van literatuur

De Karachi Literature Festival (KLF) vervolgde haar reis door de wereld van duurzaamheid en de veranderkracht van woorden op de tweede dag. Met een divers scala aan sprekers en prikkelende sessies waren de deelnemers betrokken bij discussies, boeklanceringen en presentaties die gericht waren op het hervormen van denkwijzen voor een duurzame toekomst, zo meldde een persbericht op zaterdag.

Terugkijkend op de gebeurtenissen van de dag, merkte Arshad Saeed Husain, Managing Director van OUP Pakistan, op: “De samensmelting van duurzaamheid en de kracht van woorden is werkelijk verhelderend geweest. Het is ons voorrecht geweest om het platform van KLF te versterken en zo’n cruciale rol te spelen bij het veranderen van denkwijzen. De wereld moet duurzaam worden, niet alleen het milieu, maar ook onze praktijken en benadering van het leven. Ik ben trots om te zeggen dat onze sprekers en deelnemers naar voren zijn gekomen als ambassadeurs van verandering, en verhalen creëren die niet alleen informeren, maar ons ook inspireren voor een betere morgen.”

Er vonden boeklanceringen plaats van Development Pathways: India-Pakistan-Bangladesh (1947-2022) door Ishrat Hussain; Jahaan Abaad ki Galiyaan door Asghar Nadeem Sayyed, Rolaak door Rafaqat Hayat, A Life Lived with Passion door Irfan Hussain, en A Lifetime of Dissent: A Memoir door I.A. Rehman. De dag begon met gesprekken over Unravelling South Asia met Ikram Sehgal en Aizaz Ahmed Chaudhry en een panelgesprek over The Evolving Federation: Two Steps Forward One Step Back met Kaiser Bengali, Faisal Siddiqui, Shabbar Zaidi en Asad Umar.

Commentaar leverend op het belang van het versterken van lokale overheden, zei Asad Umar: “In het verhaal van federale evolutie moeten we lokale overheden macht geven, dit zal een aanzienlijke impact hebben op het algemene bestuur en bijdragen aan duurzame vooruitgang. Twee stappen vooruit symboliseren onze gezamenlijke voortgang, terwijl de stap terug ons herinnert aan de complexiteiten die inherent zijn aan het opbouwen van een samenhangende federatie.”

Het panelgesprek over Duurzaamheid in een veranderende nieuwe wereldorde, werd geleid door Selma Dabbagh en Nauman Naqvi, waarin ze traditionele opvattingen van duurzaamheid onderzochten die worden herschapen door opkomende geopolitieke trends, technologische vooruitgang en evoluerende economische paradigma’s.

FAQ:

1. Wat vond er plaats tijdens de Karachi Literature Festival op de tweede dag?
Op de tweede dag van de Karachi Literature Festival waren er diverse sprekers, discussies, boeklanceringen en presentaties gericht op het hervormen van denkwijzen voor een duurzame toekomst.

2. Wat was het thema van de dag?
Het thema van de dag was duurzaamheid en de veranderkracht van woorden.

3. Welke boeken werden er gelanceerd tijdens het evenement?
Op het evenement werden de volgende boeken gelanceerd: “Development Pathways: India-Pakistan-Bangladesh (1947-2022)” door Ishrat Hussain, “Jahaan Abaad ki Galiyaan” door Asghar Nadeem Sayyed, “Rolaak” door Rafaqat Hayat, “A Life Lived with Passion” door Irfan Hussain, en “A Lifetime of Dissent: A Memoir” door I.A. Rehman.

4. Welke gesprekken vonden er plaats over Unravelling South Asia?
Er vonden gesprekken plaats over “Unravelling South Asia” met Ikram Sehgal en Aizaz Ahmed Chaudhry.

5. Wat werd besproken tijdens het panelgesprek over The Evolving Federation?
Tijdens het panelgesprek over The Evolving Federation werd gesproken over de vooruitgang en uitdagingen van federale evolutie met de sprekers Kaiser Bengali, Faisal Siddiqui, Shabbar Zaidi en Asad Umar.

6. Wat was het belang van het versterken van lokale overheden volgens Asad Umar?
Asad Umar benadrukte het belang van het versterken van lokale overheden als onderdeel van de federale evolutie, omdat dit een aanzienlijke impact zou hebben op het algemene bestuur en bij zou dragen aan duurzame vooruitgang.

Definitions:

1. Karachi Literature Festival (KLF): Het Karachi Literature Festival is een evenement dat zich richt op literatuur en cultuur. Het biedt een platform voor auteurs, sprekers en lezers om te discussiëren en nieuwe ideeën uit te wisselen.

Related links:
Karachi Literature Festival

2. Duurzaamheid: Duurzaamheid verwijst naar het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het streven naar een evenwicht tussen economische, sociale en milieubelangen, zodat toekomstige generaties ook kunnen voldoen aan hun behoeften.

Related links:
Duurzaamheid

3. Federale evolutie: Federale evolutie verwijst naar het proces waarbij de machtsverhoudingen tussen de federale regering en de lokale overheden in een land veranderen en evolueren.

Related links:
Federale staat

4. Geopolitieke trends: Geopolitieke trends verwijzen naar de veranderingen en verschuivingen in de politieke, economische en sociale dynamiek tussen landen en regio’s.

Related links:
trends in geopolitiek

5. Economische paradigma’s: Economische paradigma’s verwijzen naar de fundamentele denkwijzen en opvattingen over economie en hoe deze wordt georganiseerd en functioneert.

Related links:
economisch paradigma