De nieuwste woorden in het woordenboek van Dictionary.com

Dictionary.com heeft onlangs een grote update aangekondigd met 327 nieuwe woorden, 173 nieuwe definities en meer dan 1.200 herziene definities. De woordenboekwebsite legt uit dat taalveranderingen steeds sneller gaan en dat hun lexicografen hard werken om al deze veranderingen bij te houden. De updates bevatten niet alleen vreemde termen, maar ook woorden die te maken hebben met belangrijke onderwerpen van vandaag, zoals klimaat, gezondheid, wetenschap en economie.

Een van de interessante nieuwe toevoegingen aan het woordenboek is ‘greedflation’. Dit woord verwijst naar een stijging van de prijzen die niet wordt veroorzaakt door marktdruk of andere organische factoren, maar door bedrijfsleiders of raden van bestuur die de prijzen verhogen om hun winst te maximaliseren. Een rapport uit juni 2023 wees uit dat grote consumentenbedrijven zoals General Mills, Tyson Foods en PepsiCo schuldig waren aan greedflation, omdat ze prijzen verhoogden om hun winsten te vergroten, ondanks de inspanningen van de Fed om de inflatie onder controle te houden.

Een ander interessant nieuw woord is ‘keto griep’. Dit verwijst naar een tijdelijk ziek of onwel gevoel dat mensen kunnen ervaren bij het beginnen van een keto dieet. Hoewel het keto dieet populair is, kan het bij sommige mensen problemen veroorzaken, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, brain fog, misselijkheid, slaapproblemen, prikkelbaarheid en constipatie. Deskundigen waarschuwen dat het niet precies duidelijk is waarom sommige mensen last hebben van keto griep, maar het is niet ongebruikelijk dat er ongewenste symptomen optreden in de eerste paar dagen na een dieetverandering.

Een ander interessant woord is ‘bed rotting’. Dit is een TikTok-trend waarbij mensen vele uren per dag in bed doorbrengen als vorm van zelfzorg. Hoewel sommigen dit als positief zien, waarschuwen gezondheidsdeskundigen dat langdurig in bed blijven liggen kan leiden tot sociaal isolement, wat op zijn beurt een risicofactor kan zijn voor depressie en angst.

Verder heeft Dictionary.com ook termen zoals ‘girl dinner’, ‘skiplagging’, ‘range anxiety’ en ‘global boiling’ aan het woordenboek toegevoegd. Deze termen zijn allemaal gerelateerd aan moderne fenomenen en trends in de samenleving.

Het feit dat er steeds nieuwe woorden aan het woordenboek worden toegevoegd, geeft aan hoe talen voortdurend evolueren en zich aanpassen aan de veranderende wereld om ons heen. Het is fascinerend om te zien hoe taal zich ontwikkelt en hoe nieuwe woorden onze dagelijkse conversaties beïnvloeden.

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wat zijn de recente updates van Dictionary.com?
– Dictionary.com heeft onlangs een grote update aangekondigd met 327 nieuwe woorden, 173 nieuwe definities en meer dan 1.200 herziene definities.

2. Waarom worden er voortdurend nieuwe woorden aan het woordenboek toegevoegd?
– Taalveranderingen gaan steeds sneller en Dictionary.com wil deze veranderingen bijhouden.

3. Welke onderwerpen worden in de updates behandeld?
– De updates bevatten woorden die te maken hebben met belangrijke onderwerpen van vandaag, zoals klimaat, gezondheid, wetenschap en economie.

4. Wat is ‘greedflation’?
– ‘Greedflation’ verwijst naar een stijging van prijzen veroorzaakt door bedrijfsleiders of raden van bestuur die prijzen verhogen om winst te maximaliseren.

5. Welke bedrijven werden genoemd in verband met greedflation?
– Uit een rapport uit juni 2023 blijkt dat grote consumentenbedrijven zoals General Mills, Tyson Foods en PepsiCo schuldig waren aan greedflation.

6. Wat is ‘keto griep’?
– ‘Keto griep’ verwijst naar tijdelijke ziekte- of onwel gevoelens die mensen kunnen ervaren bij het beginnen van een keto dieet.

7. Welke symptomen kunnen optreden bij keto griep?
– Symptomen van keto griep kunnen vermoeidheid, hoofdpijn, brain fog, misselijkheid, slaapproblemen, prikkelbaarheid en constipatie zijn.

8. Wat is ‘bed rotting’?
– ‘Bed rotting’ verwijst naar het fenomeen waarbij mensen vele uren per dag in bed blijven liggen als vorm van zelfzorg.

9. Wat kan het langdurig in bed blijven liggen veroorzaken volgens gezondheidsdeskundigen?
– Langdurig in bed blijven liggen kan leiden tot sociaal isolement, wat op zijn beurt een risicofactor kan zijn voor depressie en angst.

10. Welke andere nieuwe woorden zijn toegevoegd aan het woordenboek?
– Andere nieuwe woorden zijn onder andere ‘girl dinner’, ‘skiplagging’, ‘range anxiety’ en ‘global boiling’.

Gerelateerde links:
Dictionary.com