De rivaliteit tussen Jusuf Nurkic en Draymond Green laait weer op

In december hadden Jusuf Nurkic en Draymond Green een controversiële confrontatie op het veld. Green sloeg Nurkic wild in het gezicht, wat resulteerde in een automatische uitzetting. De volgende dag werd de voormalige Verdedigende Speler van het Jaar geschorst totdat hij aan bepaalde voorwaarden van de competitie en het team voldeed.

Bijna twee maanden later stonden ze opnieuw tegenover elkaar. Green is de afgelopen maand als center gaan spelen voor de Warriors, wat betekent dat hij natuurlijk Nurkic moest verdedigen. Binnen de eerste zes minuten van de wedstrijd begonnen de gevechten alweer.

In plaats van quotes gebruiken we een beschrijvende zin om de situatie weer te geven: Na meerdere confrontaties tussen Jusuf Nurkic en Draymond Green, vertelde de center van de Phoenix Suns zijn tegenstander van de Warriors: “Ga hier weg.”

Het eerste conflict vond plaats zes minuten in het eerste kwart. Nurkic probeerde Green te passeren, maar de kampioen hield hem vast. Green ging zelfs verder nadat de fout was gefloten en maakte een uithaal naar Nurkic. Gelukkig raakte “Dray” de grote man van de Suns niet.

De tweede ontmoeting gebeurde een bezit later, toen de krachtige Jusuf Nurkic een aanvallende fout tegen Draymond Green maakte. De charismatische leider van Golden State keek zijn tegenstander dreigend aan voordat hij naar de andere kant van het veld rende.

De fans in het Chase Center, de thuisbasis van de Golden State Warriors, juichten luid voor Green telkens wanneer hij zich met Nurkic bemoeide. Sommigen maken zich echter zorgen, gezien de geschiedenis van technische fouten en uitzettingen tussen de twee spelers. Green zou kunnen knappen en de Warriors opnieuw in de problemen brengen.

Hoewel Golden State op dit moment een voorsprong heeft van 59-58, is er nog genoeg basketbal te spelen. Fans hopen dat er geen gewelddadige incidenten zullen plaatsvinden wanneer de wedstrijd weer hervat wordt.

Jusuf Nurkic heeft ooit gezegd dat Draymond Green ‘hulp nodig heeft’. Na het incident met Green gaf Nurkic in een interview openlijk zijn mening over de situatie. Hij zwaaide niet met modder naar de speler die hem zo gewelddadig had geraakt. Dit is wat hij te zeggen had over het incident: “Wat er met hem aan de hand is, weet ik niet. Persoonlijk denk ik dat die man hulp nodig heeft. Ik ben blij dat hij me niet heeft proberen te wurgen.”

Zes wedstrijden voor het incident met Nurkic werd Green vijf wedstrijden geschorst voor een poging tot wurging van Minnesota Timberwolves-center Rudy Gobert. Vanwege zijn geschiedenis van dergelijke incidenten werd Green door de NBA voor onbepaalde tijd geschorst totdat hij aan bepaalde eisen voldeed.
De opmerkingen van Jusuf Nurkic werden bevestigd door Kevin Durant, een voormalig teamgenoot van Draymond Green bij de Warriors. Gedurende zijn schorsing schijnt “Dray” professionele begeleiding te hebben ondergaan om hetgeen waar hij doorheen ging aan te pakken. Twee maanden na het incident komt Green weer oog in oog te staan met de speler die hij gewelddadig heeft aangevallen en toch lijkt hij erop gebrand te zijn om onder de huid van Nurkic te kruipen. Het zal interessant zijn om te zien wat de grote man van Phoenix zal zeggen na de wedstrijd op zaterdag.

FAQ:
1. Wat gebeurde er tussen Jusuf Nurkic en Draymond Green?
– In december hadden Jusuf Nurkic en Draymond Green een controversiële confrontatie op het veld waarbij Green Nurkic in het gezicht sloeg.

2. Wat was de reactie van de NBA op het incident?
– Green werd geschorst totdat hij aan bepaalde voorwaarden voldeed, zoals bepaald door de competitie en het team.

3. Wanneer vonden de recente confrontaties tussen Nurkic en Green plaats?
– Bijna twee maanden later, tijdens een wedstrijd, stonden Nurkic en Green opnieuw tegenover elkaar.

4. Wat gebeurde er tijdens de eerste confrontatie?
– Green hield Nurkic vast en maakte zelfs een uithaal naar hem na een fout, maar miste.

5. Wat gebeurde er tijdens de tweede confrontatie?
– Nurkic maakte een aanvallende fout tegen Green, waarna Green dreigend naar hem keek en naar de andere kant van het veld rende.

6. Hoe reageerden de fans op de acties van Green?
– De fans in het Chase Center juichten luid voor Green wanneer hij zich met Nurkic bemoeide, maar sommigen maken zich zorgen vanwege de geschiedenis van technische fouten en uitzettingen tussen de twee.

7. Wat heeft Nurkic eerder gezegd over Green?
– Nurkic heeft gezegd dat Green “hulp nodig heeft” na het incident. Hij is echter blij dat Green hem niet heeft proberen te wurgen.

8. Wat is de geschiedenis van Green met dergelijke incidenten?
– Green werd eerder geschorst voor een poging tot wurging van een andere speler en werd nu uitgebreid begeleid om met zijn gedrag om te gaan.

9. Wat zei Kevin Durant over Green?
– Kevin Durant bevestigde de opmerkingen van Nurkic en gaf aan dat Green professionele begeleiding heeft ondergaan.

Gerelateerde links:
NBA officiële website
Golden State Warriors officiële website