Een Herinnering aan Gilbert Lujan Jr.: Een Man met een Groot Hart

Op 29 januari verzamelden Marfans van alle rangen en standen zich in de St. Mary’s Catholic Church om afscheid te nemen van hun geliefde vriend en buurman Gilbert Lujan Jr. Hoewel er tijdens de dienst veel tranen werden gelaten, waren er ook lachende gezichten en grappen als eerbetoon aan zijn onverwoestbare, grootschalige geest. Lujan werd geboren op 23 april 1948 in Marfa en ging naar de St. Mary’s Catholic School. Op 23 januari overleed hij op 75-jarige leeftijd, en hij laat drie kinderen, een broer en talloze kleinkinderen en achterkleinkinderen achter – allen die zijn liefde en zorg tot zijn laatste dagen hebben gevoeld.

De liefde van Lujan voor eten was een van de vele manieren waarop hij zijn genegenheid uitte. In het huis waren er weinig groenten te vinden: zijn favoriete snacks waren beef jerky, ingeblikte sardines en een voorraad Vienna worstjes die hij in een kapotte jacuzzi bewaarde. Hij achtervolgde altijd de Schwan’s vrachtwagen om zijn huis te voorzien van lekkernijen. Hij was lokaal beroemd om zijn grillvaardigheden en tilde achtertuinfeestjes naar een hoger niveau. Op een keer laadde hij een roker – al aangestoken – op een tractor en reed vanuit zijn huis in Sal Si Puedes naar een familiebijeenkomst.

Lujan was altijd sterk en actief tot op hoge leeftijd. Hij hield van worstelen met zijn kleinkinderen en keek graag naar professioneel worstelen op tv. Op een dag daagde hij zijn zoon uit voor een hardloopwedstrijd, gekleed in zijn kenmerkende outfit van een wit T-shirt, blauwe jeans en zwarte laarzen. Iedereen lachte en dacht dat hij niet zou kunnen winnen – maar zowel bij het hardlopen als bij het worstelen toonde hij geen genade.

Wat betreft zijn werk, kon Lujans familie geen eenduidig antwoord geven. Hij ging elke klus aan waar geld mee te verdienen was: vrachtwagenchauffeur, autoreparateur, weginspecteur, schoonmaker bij het grenspatrouillestation. Hij werkte vaak vanuit zijn garage bij Gilbert’s Body Shop. Volgens iedereen zou hij bijna alles doen voor een dollar. Als er een mogelijkheid was om een deal te sluiten, was hij erbij. Hij was altijd de eerste die langs een garageverkoop reed. Naarmate hij bekend werd met het digitale tijdperk, begon hij cadeaus voor zijn kleinkinderen te kopen op kortingswebsites zoals Temu en Wish. Hij verraste hen met van alles, van laptops tot enorme zitzakken.

Ondanks zijn handelsinstinct was Lujan er niet op uit om rijk te worden. Hij wilde altijd klaarstaan om te helpen en bood vaak grote leningen aan geliefden in nood, zonder ooit te verwachten dat ze zouden worden terugbetaald. Naast zijn vele zakelijke activiteiten zette Lujan zich vrijwillig in voor de gemeenschap, vooral bij de Marfa Fire Department. Hij diende meer dan twee decennia en bereikte de functie van assistent-hoofd. “Ik zal hem hier echt missen,” zei Brandweerhoofd Gary Mitschke. “Het zal even duren voordat we er overheen zijn.”

Gilbert Lujan Jr. was een man met een groot hart. Hij liet zijn sporen na in de gemeenschap van Marfa – een man van vele woorden die altijd zichzelf was. Hij was een liefdevolle vader, grootvader en overgrootvader, een gepassioneerde kok en een onmisbare aanwezigheid bij sportwedstrijden. Zijn nalatenschap van moed en doorzettingsvermogen zal voortleven in de harten van degenen die hem kenden en van hem hielden.

FAQ-sectie:

Wie was Gilbert Lujan Jr.?
Gilbert Lujan Jr. was een geliefde vriend en buurman uit Marfa. Hij werd geboren op 23 april 1948 en overleed op 23 januari 2023 op 75-jarige leeftijd. Hij laat drie kinderen, een broer en talloze kleinkinderen en achterkleinkinderen achter.

Wat waren enkele van zijn favoriete snacks?
Gilbert Lujan Jr. hield van eten en had een voorliefde voor snacks zoals beef jerky, ingeblikte sardines en Vienna worstjes.

Wat deed Gilbert Lujan Jr. voor werk?
Gilbert Lujan Jr. nam allerlei klussen aan om geld te verdienen. Hij was onder andere vrachtwagenchauffeur, autoreparateur, weginspecteur en schoonmaker bij het grenspatrouillestation. Hij werkte vaak vanuit zijn garage bij Gilbert’s Body Shop.

Wat waren enkele van zijn interesses en activiteiten?
Gilbert Lujan Jr. was actief en hield van worstelen. Hij keek graag naar professioneel worstelen op tv en worstelde zelf ook met zijn kleinkinderen. Hij stond bekend om zijn grillvaardigheden en organiseerde achtertuinfeestjes. Daarnaast zette hij zich vrijwillig in voor de gemeenschap, vooral bij de Marfa Fire Department, waar hij meer dan twee decennia diende.

Wat was Gilbert Lujan Jr.’s nalatenschap?
Gilbert Lujan Jr. wordt herinnerd als een man met een groot hart, liefdevolle vader, grootvader en overgrootvader. Hij was een gepassioneerde kok en een onmisbare aanwezigheid bij sportwedstrijden. Zijn moed en doorzettingsvermogen zullen voortleven in de harten van degenen die hem kenden en van hem hielden.

Belangrijke termen/jargon:

– Marfans: Bewoners van Marfa.
– Schwan’s vrachtwagen: Een vrachtwagen van Schwan’s, een bedrijf dat ingevroren voedsel aan huis levert.
– Sal Si Puedes: Een plaatsnaam in de buurt van Marfa.
– Brandweerhoofd: Het hoofd van de brandweer.

Gerelateerde links:

St. Mary’s Catholic Church
Marfa
St. Mary’s Catholic School
Schwan’s
Marfa Fire Department