Eeuwig jong: volwassenen blijven in band spelen, ondanks vooroordelen

Het Engels zit vol met woorden en uitdrukkingen waarvan veel mensen denken dat ze vreselijk klinken. Op dit punt is het eigenlijk een soort cliché geworden. “Ewww, zeg niet ‘vochtig’, het klinkt gewoon vies, ik haat dat woord!” Of “Ughh, kom op, ‘zou ik mijn wisselgeld willen doneren aan het goede doel?’ Bah!”
Maar, net als veel mensen van mijn leeftijd, word ik echt misselijk als ik zeg dat ik nog steeds op mijn 33e in een band speel. Bah.
Alleen al het typen van die woorden doet me kokhalzen. En bij voorbaat excuses als je je een beetje onpasselijk voelt bij het lezen van dit stuk. Maar ik ben het zat dat mensen denken dat ze het zwaar hebben alleen omdat het woord “verplichtingen” bestaat.
Sommigen van jullie, beste lezers, hebben dit misschien al meegemaakt, maar heb je ooit iemand ontmoet die je superleuk en grappig vond, en mogelijk wilde vragen om af te spreken, om vervolgens te worden overvallen met de vraag: “Wat doe je in je vrije tijd?” Ik kan nooit zeggen dat ik drums speel in een metalband zonder paars aan te lopen en een beetje in mijn mond over te geven. Dat is pas pijnlijk.
Soms zit ik te denken aan al die mensen op de middelbare school die zo cool en populair waren, en alle sporten speelden tijdens hun schooltijd. Ik dacht altijd: “Laat maar eens zien dat je je voetbal- of basketbalcarrière voortzet als volwassene, maat. Ik zal nog steeds rocken met mijn band, lang nadat ik ben afgestudeerd!” Nu, 15 jaar later, benijd ik die jongens die nu gymdocenten en beveiligers zijn. Zij hoeven niet uit te leggen aan hun vroegere klasgenoten dat ze nog steeds net zo spelen als toen ze 13 waren en af en toe optredens geven in een zaaltje voor een schamel bedrag.
Dus al met al, de volgende keer dat jij of iemand met wie je praat zegt dat ze niet van het geluid van woorden als “muffin” of “vochtig” houden, denk dan aan al die arme muzikanten daarbuiten zonder kinderen, gezinnen of volwassen verplichtingen die dag in dag uit worstelen met hun eigen gênante situaties.

FAQ-sectie:

Wat vindt een groot aantal mensen vies klinkende woorden in het Engels?
Veel mensen vinden bepaalde woorden en uitdrukkingen in het Engels vies klinken, zoals “vochtig” of “zou ik mijn wisselgeld willen doneren aan het goede doel?”

Hoe voelt de auteur over het feit dat hij nog steeds op zijn 33e in een band speelt?
De auteur geeft aan dat hij misselijk wordt van het feit dat hij nog steeds op zijn 33e in een band speelt.

Wat is de reactie van de auteur wanneer iemand vraagt wat hij in zijn vrije tijd doet?
De auteur kan niet zonder enige gêne zeggen dat hij drums speelt in een metalband. Het maakt hem zelfs een beetje misselijk.

Heeft de auteur ooit gedacht dat mensen die sporten speelden op de middelbare school moeite zouden hebben om deze hobby voort te zetten als volwassene?
Ja, de auteur dacht altijd dat mensen die tijdens hun schooltijd sporten speelden, moeite zouden hebben om deze carrière als volwassene voort te zetten.

Wat is de emotionele toestand van de auteur nu, 15 jaar later?
Nu, 15 jaar later, is de auteur jaloers op degenen die nu gymdocenten en beveiligers zijn, omdat zij hun voormalige klasgenoten niet hoeven uit te leggen dat ze nog steeds hun passie uitoefenen.

Wat voor situaties ervaren muzikanten zonder kinderen, gezinnen of volwassen verplichtingen?
Muzikanten zonder kinderen, gezinnen of volwassen verplichtingen worstelen dag in dag uit met hun eigen gênante situaties.

Definities:
Verplichtingen: Iets dat men moet doen of waar men verantwoordelijk voor is.
Cliché: Een uitdrukking, idee of situatie die zo vaak voorkomt dat het zijn originaliteit heeft verloren en voorspelbaar is geworden.

Voorgestelde gerelateerde links:
nu.nl
nos.nl
telegraaf.nl