Extreme verbaast fans met energieke optreden in Carnegie Music Hall

De rockband Extreme, vooral bekend van hun hits uit de jaren ’90 zoals “More Than Words” en “Hole Hearted”, bewees tijdens hun optreden in de Carnegie of Homestead Music Hall dat ze veel meer zijn dan alleen power ballads. Tijdens een meer dan twee uur durende set speelde Extreme nummers uit hun hele carrière, met nadruk op zowel oude als nieuwe muziek.

Gitarist Nuno Bettencourt leidde de show en bracht dynamische solo’s ten gehore op bijna elk nummer. De energieke 57-jarige rockster liet een variatie aan stijlen zien, van de funky klanken van “Cupid’s Dead” tot het opzwepende “Take Us Alive” en zelfs een klassiek uitstapje met “Flight of the Wounded Bumblebee”. Bettencourt toonde de hele avond zijn veelzijdigheid en virtuositeit.

Extreme werd opgericht in 1985, met bandleden Nuno Bettencourt, zanger Gary Cherone en bassist Pat Badger. In 2007 voegde drummer Kevin Figueiredo zich bij de band. Na het uitbrengen van hun debuutalbum in 1989, wat een mix was van hair metal en funk, bracht de band verschillende albums uit met diverse invloeden. Hun conceptalbum “III Sides to Every Story” uit 1992 kwam uit tijdens de hoogtijdagen van grunge, terwijl ze met hun album “Saudades de Rock” in 2008 hun hereniging vierden.

Pas na 15 jaar wachten verscheen hun langverwachte album “Six” op 9 juni 2023. Uitgerekend zes van de 21 nummers die ze dinsdagavond speelden kwamen van dit album. Nummers als “#Rebel” en “Banshee” toonden de moderne rockkant van de band, terwijl “Other Side of the Rainbow” liet zien dat ze nog steeds in staat zijn om hits te produceren die het goed doen op de radio.

Het optreden van Extreme was een aaneenschakeling van energie en muzikale hoogstandjes. Zanger Gary Cherone, altijd in beweging, straalde op het podium terwijl hij de hits van de band zong, zoals “Play With Me”. Daarnaast werd hij bijgestaan door Nuno Bettencourt en Pat Badger met strakke vocale harmonieën.

En wat betreft die power ballads? Extreme verraste het publiek door deze hits niet als toegift te bewaren, maar naar voren te brengen in het optreden. Samen met het publiek zongen ze uit volle borst mee met “Other Side of the Rainbow” en “Hole Hearted”. Later in de set nam Bettencourt het publiek mee op een intiemere reis met akoestische nummers als “Midnight Express” en “Hurricane”. Uiteindelijk sloten ze de avond af met een meeslepende uitvoering van “More Than Words”, waarbij Gary Cherone en Nuno Bettencourt het publiek betoverden met hun samenspel.

Het meest verrassende was dat Extreme niet teruggreep op hun hits voor de toegift, maar juist twee nieuwe nummers speelde om de avond af te sluiten. Met “Small Town Beautiful”, in combinatie met hun jaren ’90-hit “Song For Love”, zorgden ze voor een zachtere sfeer, gevolgd door het krachtige “Rise” om de avond spectaculair te eindigen.

Het voorprogramma werd verzorgd door de pionierende rockband Living Colour, die met een korte maar krachtige set het publiek wist te enthousiasmeren. Ze sloten af met hun grootste hit “Cult of Personality”, die vandaag de dag nog even relevant is als in 1988.

Het optreden van Extreme in de Carnegie Music Hall was een ware rockshow vol energie en muzikaal vakmanschap. Het bewees dat de band veel meer is dan alleen hun bekende hits uit de jaren ’90 en dat ze nog steeds nieuwe muziek kunnen maken die het publiek weet te raken. Een avond om niet te vergeten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Q: Wie is Extreme?
A: Extreme is een rockband die vooral bekend is van hun hits uit de jaren ’90 zoals “More Than Words” en “Hole Hearted”.

2. Q: Wat zijn enkele bekende nummers van Extreme?
A: Enkele bekende nummers van Extreme zijn “More Than Words”, “Hole Hearted”, “Play With Me”, en “#Rebel”.

3. Q: Welke bandleden maken deel uit van Extreme?
A: De bandleden van Extreme zijn Nuno Bettencourt (gitarist), Gary Cherone (zanger), Pat Badger (bassist) en Kevin Figueiredo (drummer).

4. Q: Wanneer is het langverwachte album “Six” van Extreme uitgebracht?
A: Het album “Six” van Extreme is uitgebracht op 9 juni 2023.

5. Q: Welke nummers van Extreme werden tijdens het optreden in de Carnegie Music Hall gespeeld?
A: Tijdens het optreden werden nummers van verschillende albums gespeeld, waaronder “#Rebel”, “Banshee”, “Other Side of the Rainbow”, “Hole Hearted”, en “More Than Words”.

6. Q: Wie was het voorprogramma tijdens het optreden van Extreme?
A: Het voorprogramma werd verzorgd door de rockband Living Colour.

Belangrijke termen/jargon:

– Power ballads: Rockballads met sterke en emotionele melodieën en teksten.
– Hair metal: Een subgenre van heavy metal dat populair was in de jaren ’80, gekenmerkt door opvallende uiterlijke kenmerken en glamoureus imago.
– Grunge: Een muziekgenre dat populair was in de jaren ’90, gekenmerkt door een rauw en alternatief geluid.
– Conceptalbum: Een album waarbij alle nummers een samenhangend thema of verhaal hebben.
– Akoestische nummers: Nummers waarbij de instrumenten akoestisch worden gespeeld, zonder versterking of elektronische effecten.
– Toegift: Extra nummers die een artiest speelt na een optreden, nadat het publiek om meer heeft gevraagd.

Meer informatie:

Website van Extreme
Website van Living Colour