Hoe ‘frenetiek’ het gevoel van collectieve vreugde kan opwekken

Het woord ‘frenetiek’ is het afgelopen jaar in 155 artikelen verschenen op NYTimes.com. Het wordt gebruikt om een snelle en energieke, maar ongecontroleerde of wilde, manier van handelen te beschrijven. Het kan ook verwijzen naar een overmatig geagiteerde toestand, of een staat van grote angst of een andere sterke emotie. Dit is de betekenis die we aan het woord toekennen wanneer we spreken over een persoon die ‘frenetiek’ is.

De ervaring van frenetiek zijn kan echter ook een positieve connotatie hebben, vooral wanneer het wordt geassocieerd met collectieve vreugde. Dit gevoel van collectieve extase kan vaak worden waargenomen bij grote sportevenementen zoals voetbalwedstrijden.

Jaime Lowe beschrijft in een opinie-essay haar ervaring van frenetiek tijdens een American football-wedstrijd in het University of Michigan stadion. Voor haar was het moment waarop ze het stadion betrad een verbluffende ervaring. De energie die voortkwam uit de enthousiaste menigte gaf haar een gevoel van mystieke extase. Ze merkte op dat haar stemming onmiddellijk veranderde, ze werd meegesleurd in een frenetieke vreugde. Het voelde alsof zij en de andere fans één en dezelfde superorganisme waren.

Dit voorbeeld toont aan hoe het gevoel van frenetiek niet altijd negatief of angstig hoeft te zijn. Het kan ook een gevoel van gemeenschap en collectieve vreugde teweegbrengen. Het herinnert ons eraan hoe gedeelde ervaringen, zoals sportevenementen, ons kunnen verbinden en een gevoel van collectieve extase kunnen creëren dat moeilijk te beschrijven is.

Dus, kun jij het woord ‘frenetiek’ in een zin gebruiken? Laat ons zien hoe je creatief en speels kunt zijn terwijl je toch de betekenis van het woord begrijpt.

Ja, ik kan het woord ‘frenetiek’ in een zin gebruiken!

“Ik voelde me frenetiek toen ik meeging in de vreugde van de menigte tijdens het concert.”

FAQ:

Wat betekent het woord ‘frenetiek’?
Het woord ‘frenetiek’ wordt gebruikt om een snelle en energieke, maar ongecontroleerde of wilde, manier van handelen te beschrijven. Het kan ook verwijzen naar een overmatig geagiteerde toestand, of een staat van grote angst of een andere sterke emotie.

Wat is de positieve connotatie van frenetiek?
Frenetiek kan ook een positieve connotatie hebben, vooral wanneer het wordt geassocieerd met collectieve vreugde. Dit gevoel van collectieve extase kan vaak worden waargenomen bij grote sportevenementen zoals voetbalwedstrijden.

Kunnen gedeelde ervaringen zoals sportevenementen een gevoel van frenetiek teweegbrengen?
Ja, gedeelde ervaringen zoals sportevenementen kunnen een gevoel van frenetiek teweegbrengen. Het kan een gevoel van gemeenschap en collectieve vreugde creëren.

Related link:
NYTimes.com