Hoe Vertaal-apps het leren van vreemde talen veranderen

Het woord ‘gedurfd’ is het afgelopen jaar in 33 artikelen op NYTimes.com verschenen, waaronder op 25 juli in “Maken Vertaal-apps het leren van vreemde talen overbodig?” door John McWhorter:

Omdat ik graag talen leer en eindeloos gefascineerd ben door hun verscheidenheid en complexiteit, doe ik mijn best om mijn hoofd om deze nieuwe realiteit heen te krijgen. Met een handige iPhone en een geschikte app gedownload, zullen vreemde talen de meeste mensen niet langer een barrière of uitdaging vormen zoals ze dat ooit deden. Het leren om een nieuwe taal daadwerkelijk te spreken zal nauwelijks onbekend zijn. Het zal bijvoorbeeld blijven uitnodigen voor degenen die daadwerkelijk naar een nieuw land verhuizen. En het zal voortduren bij mensen die willen communiceren met literatuur of media in de oorspronkelijke taal, evenals bij mensen zoals wij die plezier vinden in het beheersen van deze nieuwe codes gewoon omdat ze er zijn. Met andere woorden, het zal waarschijnlijk een ambachtelijk streven worden, interessant voor een veel kleinere maar meer toegewijde groep enthousiastelingen. En hoe vreemd dat ook is, het is op zijn manier een vorm van vooruitgang.

Dagelijkse Woorduitdaging

Kun jij het woord ‘uitnodigen’ correct gebruiken in een zin?

Schrijf een zin met het Woord van de Dag en deel deze als een reactie op dit artikel. Het is het belangrijkst dat je zin zinvol is en laat zien dat je de betekenis van het woord begrijpt, maar we moedigen je ook aan om creatief te zijn en plezier te hebben.

Als je een beter idee wilt krijgen van hoe ‘uitnodigen’ in een zin kan worden gebruikt, lees dan de voorbeelden van het gebruik op Vocabulary.com. Je kunt ook deze gids bezoeken om te leren hoe je IPA-symbolen kunt gebruiken om te laten zien hoe verschillende woorden worden uitgesproken.

Als je van deze dagelijkse uitdaging houdt, probeer dan onze woordenschatquizzen.

Studenten van 13 jaar en ouder in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en 16 jaar en ouder elders, kunnen reageren. Alle reacties worden beoordeeld door het personeel van Learning Network.

Het Woord van de Dag wordt geleverd door Vocabulary.com. Leer meer en bekijk gebruiksvoorbeelden in het Vocabulary.com-woordenboek. Bekijk elk Woord van de Dag in deze kolom.

Veelgestelde vragen (FAQ)
1. Wat is het onderwerp van het artikel “Maken Vertaal-apps het leren van vreemde talen overbodig?”
Het onderwerp van het artikel is de impact van vertaal-apps op het leren van vreemde talen.

2. Hoe wordt het woord “gedurfd” gebruikt in het artikel?
Het woord “gedurfd” wordt gebruikt om te verwijzen naar de hoeveelheid keren dat het woord in artikelen op NYTimes.com is verschenen.

3. Hoe wordt verwacht dat het leren van een nieuwe taal zal veranderen met behulp van vertaal-apps?
Met vertaal-apps zal het leren van een nieuwe taal minder een barrière of uitdaging vormen. Het spreken van een nieuwe taal zal minder onbekend zijn, maar het zal nog steeds aanmoedigen bij mensen die naar een nieuw land verhuizen of die literatuur of media in de oorspronkelijke taal willen begrijpen.

4. Wat wordt er bedoeld met “het zal waarschijnlijk een ambachtelijk streven worden”?
Met het gebruik van vertaal-apps zal het leren van een nieuwe taal waarschijnlijk een ambachtelijke activiteit worden, interessant voor een kleinere maar meer toegewijde groep mensen die gepassioneerd zijn over talen.

5. Wat wordt bedoeld met “het is op zijn manier een vorm van vooruitgang”?
Met het gebruik van vertaal-apps wordt er gezien dat het leren van een nieuwe taal op een andere manier vooruitgang boekt. Hoewel het misschien anders is dan traditionele methoden, biedt het nog steeds de mogelijkheid om nieuwe codes en talen te leren.

Definities:
– Vertaal-apps: Mobiele applicaties die automatische vertalingen tussen verschillende talen mogelijk maken.
– Barrière: Een obstakel of hindernis die het moeilijk maakt om te communiceren of iets te bereiken.
– Uitdaging: Een moeilijke taak of doel die inspanning en vaardigheden vereist om te bereiken.

Suggesties voor gerelateerde links:
The New York Times
Vocabulary.com
Vocabulary.com-woordenboek