James Ward-Prowse pleit voor daden in plaats van woorden na verlies van West Ham tegen Arsenal

West Ham maakte een vreselijke start van het jaar 2024 op zondag. Ze hadden nog geen enkele wedstrijd gewonnen dit jaar en de verwachtingen waren dan ook laag voor de wedstrijd tegen Arsenal. Maar niemand had kunnen voorspellen wat er uiteindelijk zou gebeuren.

De Gunners hebben de gastheren compleet vernederd met een overwinning van 6-0 – de grootste thuisnederlaag van West Ham in 61 jaar.
Begrijpelijkerwijs waren de fans geschokt door het resultaat en er is geen enkel positief punt dat ze kunnen meenemen uit de wedstrijd. James Ward-Prowse probeert de rampzalige prestatie niet te bagatelliseren, maar erkent juist het werk dat het team moet verzetten om het seizoen weer op de rails te krijgen.
“Het is nu een goede kans om een reactie te tonen en iets te laten zien in plaats van alleen maar wat woorden te zeggen,” vertelde Ward-Prowse aan de officiële website. “We kunnen allemaal accepteren dat we een wedstrijd verliezen, dat gebeurt in voetbal, maar ik denk dat de manier waarop je verliest belangrijk is en het meest teleurstellende is de manier waarop we de wedstrijd hebben verloren.”

Zonder doekjes te winden gelooft de voormalige aanvoerder van Southampton niet dat de Hammers “ook maar in de buurt kwamen van het niveau dat nodig is in de Premier League.”
“Natuurlijk, zij zijn een topteam dat strijdt om de titel, maar ik denk dat ze ons vandaag hebben laten zien op welk niveau en met welke details je wedstrijden moet winnen. Je kunt praten over tactische details en dergelijke, maar uiteindelijk leer je als professional en als kind al dat je altijd moet strijden en dat hebben we niet goed genoeg gedaan.”
“Als je dat niet doet,” vervolgde hij, “dan kan het eruitzien zoals vandaag en dat is het meest teleurstellende vanuit mijn oogpunt.”

“Ik kan hier staan en een boodschap geven en proberen iets te zeggen, maar ik ben zelf ook voetbalfan geweest en geen enkel woord kan de prestatie van vandaag rechtzetten. Ik denk dat het allemaal draait om laten zien, strijden en net dat beetje meer geven dan wat we vandaag hebben laten zien. Ik kan hier wel iets zeggen, maar ik weet dat je als fan iets op het veld wilt zien.”
Bij de volgende wedstrijd reist West Ham af naar Nottingham Forest, waar ze eindelijk hun eerste overwinning van het jaar hopen te behalen. Als ze dat doen en daarop voortbouwen, is er nog steeds een kans dat ze weer een seizoen Europees voetbal kunnen bereiken. Maar als ze dat niet doen, kan de situatie nog giftiger worden dan hij al is.

Veel gestelde vragen (FAQ)

1. Wat was de uitslag van de wedstrijd tussen West Ham en Arsenal?
De uitslag van de wedstrijd was 6-0 in het voordeel van Arsenal.

2. Wat is de grootste thuisnederlaag van West Ham in 61 jaar?
De nederlaag tegen Arsenal was de grootste thuisnederlaag van West Ham in 61 jaar.

3. Hoe reageert James Ward-Prowse op de rampzalige prestatie van West Ham?
James Ward-Prowse erkent het werk dat het team moet verzetten om het seizoen weer op de rails te krijgen. Hij benadrukt dat het belangrijk is voor het team om een reactie te tonen en iets te laten zien in plaats van alleen maar woorden te zeggen.

4. Wat is het meest teleurstellende aspect van de wedstrijd volgens Ward-Prowse?
Het meest teleurstellende aspect van de wedstrijd volgens Ward-Prowse is de manier waarop West Ham de wedstrijd heeft verloren. Hij gelooft dat het team niet in de buurt kwam van het niveau dat nodig is in de Premier League en dat ze niet genoeg gestreden hebben.

5. Wat is de volgende wedstrijd van West Ham en wat hopen ze daarmee te bereiken?
De volgende wedstrijd van West Ham is tegen Nottingham Forest. Ze hopen hun eerste overwinning van het jaar te behalen en daarmee de basis te leggen voor een mogelijke deelname aan Europees voetbal.

Definities:
– West Ham: Een Engelse voetbalclub uit Londen.
– Arsenal: Een Engelse voetbalclub uit Londen.
– Premier League: De hoogste voetbalcompetitie in Engeland.

Gerelateerde links:
West Ham Official Website
Arsenal Official Website