King Charles bedankt publiek voor steun tijdens kankerdiagnose

Koning Charles heeft laten weten dat de steun en gedachten van het publiek hem “de grootste aanmoediging” hebben gegeven sinds zijn schokkende kankerdiagnose. In een emotionele verklaring deelde Zijne Majesteit op zaterdagavond zijn dankbaarheid, zes dagen nadat het koninklijk huis het nieuws over de gezondheid van de monarch bevestigde. Volgens de 75-jarige koning heeft hij berichten van het publiek ontvangen sinds het nieuws naar buiten kwam. De wensen hebben zijn reis geholpen en “dergelijke vriendelijke gedachten zijn de grootste troost en aanmoediging,” aldus de negen cruciale woorden in zijn verklaring, uitgegeven door Buckingham Palace vanavond.

De koning had vorige maand in het ziekenhuis gelegen voor de behandeling van een vergrote prostaat, maar het begrepen dat de kanker niet in zijn prostaat zit. Hij vervolgt: “Ik wil mijn oprechte dank uitspreken voor de vele berichten van steun en goede wensen die ik de afgelopen dagen heb ontvangen. Zoals iedereen die door kanker is getroffen weet, zijn dergelijke vriendelijke gedachten de grootste troost en aanmoediging.”

In zijn ontroerende boodschap gaat hij verder: “Het is eveneens hartverwarmend om te horen hoe het delen van mijn eigen diagnose heeft bijgedragen aan een beter begrip in de samenleving en heeft bijgedragen aan de aandacht voor alle organisaties die kankerpatiënten en hun families in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld ondersteunen. Mijn levenslange bewondering voor hun onvermoeibare zorg en toewijding is des te groter geworden vanwege mijn eigen persoonlijke ervaring.” Er werd gerapporteerd dat de behandeling van zijn prostaat “goed is gegaan” en daarna nam Charles de tijd om zijn schoondochter Kate te bezoeken, die op de elfde dag van haar eigen ziekenhuisopname was na een succesvolle grote operatie in dezelfde week. Ze kregen allebei zorg in The London Clinic.

En naar verluidt heeft koning Charles persoonlijk contact opgenomen met prins Harry om hem over zijn kankerdiagnose te vertellen – een stap die volgens een expert duidt op het “herstellen van hun relatie”. Ook zullen leden van de koninklijke familie samen de helft van de termijnvakantie doorbrengen in Sandringham, terwijl de prinses en de koning herstellen van hun eigen schokkende gezondheidsnieuws.

FAQ

1. Wat heeft koning Charles gezegd over zijn kankerdiagnose?
Koning Charles heeft laten weten dat de steun en gedachten van het publiek hem “de grootste aanmoediging” hebben gegeven sinds zijn schokkende kankerdiagnose. Hij is dankbaar voor de berichten van het publiek en noemt deze vriendelijke gedachten de grootste troost en aanmoediging.

2. Waarvoor lag de koning in het ziekenhuis?
De koning lag vorige maand in het ziekenhuis voor de behandeling van een vergrote prostaat, maar het begrepen dat de kanker niet in zijn prostaat zit.

3. Hoe heeft het delen van zijn diagnose bijgedragen aan de samenleving?
Volgens koning Charles heeft het delen van zijn eigen diagnose bijgedragen aan een beter begrip in de samenleving en heeft het de aandacht gevestigd op organisaties die kankerpatiënten en hun families ondersteunen.

4. Hoe is de behandeling van de koning verlopen?
Er werd gerapporteerd dat de behandeling van de prostaat van de koning “goed is gegaan”.

Key Terms:
– Koning Charles: Koning Charles, ook bekend als Zijne Majesteit, verwijst naar Charles, de huidige koning van het Verenigd Koninkrijk.
– Kankerdiagnose: Het vaststellen van de aanwezigheid van kanker bij een individu.
– Buckingham Palace: Het officiële residentie van de Britse monarch in Londen.

Related Links:
Officiële website van Buckingham Palace
Website van de National Health Service (NHS)