Kyle Richardson brengt akoestische versie van debuutalbum ‘Louder Than Words’ uit

De Canadese popartiest Kyle Richardson is verheugd om vandaag, 16 februari, de complete akoestische versie van zijn debuutalbum “Louder Than Words” uit te brengen op alle digitale streamingplatforms.

De akoestische versie van “Louder Than Words” bestaat uit elf nummers en is geproduceerd door Jeff Dawson (bekend van Daniel Powter en Kelly Rowland). Dawson was ook de belangrijkste producent van het oorspronkelijke album. Richardson heeft als schrijver meegewerkt aan elk van de nummers op het album. Andere co-writing bijdragen komen van Dawson, Alan Poettcker, Andrew Allen en Tea Petrovic.

Over de nieuwe akoestische release zegt Richardson het volgende:
“Nadat we het oorspronkelijke album tijdens de pandemische jaren hadden voltooid, hebben Jeff en ik het in een andere vorm herbekijken en opnieuw opgenomen. Het akoestische album behoudt de emotionele kern van wat we de eerste keer hebben bereikt, maar de uitgeklede versie zorgt ervoor dat de vocalen, teksten en verhalen op nieuwe manieren opvallen.”

De akoestische versie van “Louder Than Words” komt na het succes van Richardson’s drie singles uit 2023, “Can You Hear Me,” “Anything,” en “Fight The Good Fight,” en de oorspronkelijke albumrelease. Naast deze tracks bevat “Louder Than Words” ook het verlangende en romantische titelnummer, het nostalgische en bruisende “Fun,” het stemmige liefdesnummer “Perfect Crime,” het betoverende “Everything About You,” de soulvolle terugblik “Memory Lane,” het vrolijke “Sooner or Later,” het opgewekte “Nice to Meet You,” en de emotioneel geladen ballade “Keep the Faith.”

Richardson groeide op in Vernon, British Columbia, voordat hij ruim tien jaar geleden naar Vancouver verhuisde om zijn muzikale carrière na te streven. Sindsdien heeft hij samengewerkt met artiesten als Carly Rae Jepsen, DYLN en Garrett Neiles. Hij heeft muziek geplaatst gekregen in tv-programma’s en heeft radiospots gekregen voor zijn vorige werk. Als gastvocalist op Bobina’s single “Love is the Answer” uit 2016 heeft hij meer dan 1,5 miljoen Spotify-streams behaald. Als trotse lid van de LGBTQIA+ artist community heeft Richardson opgetreden tijdens lokale Pride-shows. Hij is altijd bereid om zijn stem te laten horen om op te komen voor gelijke vertegenwoordiging en diversiteit in de muziekindustrie.

Met zijn recente releases en nu twee verschillende versies van zijn debuutalbum, heeft Richardson zijn positie in de industrie als een soepele vocalist en slimme songwriter versterkt, die een mix van uiteenlopende genres kan bieden in verschillende sonische omgevingen – wat hem, net als het album, dankbaar maakt voor zijn reis en hoopvol maakt over de toekomst.

Hij zegt het volgende:
“Vriendschap, liefde en loyaliteit staan centraal op dit album, maar de ultieme boodschap is het vinden van positiviteit en vertrouwen om de moeilijke tijden te doorstaan. Voor luisteraars die mijn muziek ontdekken via dit album en in de toekomst, hoop ik dat ze zich begrepen, opgetild en aangemoedigd zullen voelen.”

De akoestische versie van “Louder Than Words” van Kyle Richardson is vanaf 16 februari te beluisteren op alle digitale streamingplatforms.

FAQ:

1. Wat is de akoestische versie van “Louder Than Words”?
De akoestische versie van “Louder Than Words” is een album met elf nummers, geproduceerd door Jeff Dawson. Het behoudt de emotionele kern van het oorspronkelijke album, maar heeft een uitgeklede sound waarbij de vocalen, teksten en verhalen opvallen.

2. Wie heeft meegewerkt aan de akoestische versie van het album?
Kyle Richardson heeft als schrijver meegewerkt aan elk nummer op het album. Andere bijdragen aan het schrijven komen van Jeff Dawson, Alan Poettcker, Andrew Allen en Tea Petrovic.

3. Welke nummers staan er op de akoestische versie van “Louder Than Words”?
De akoestische versie bevat de volgende nummers: “Can You Hear Me,” “Anything,” “Fight The Good Fight,” het titelnummer “Louder Than Words,” “Fun,” “Perfect Crime,” “Everything About You,” “Memory Lane,” “Sooner or Later,” “Nice to Meet You,” en “Keep the Faith.”

4. Waar komt Kyle Richardson vandaan?
Kyle Richardson groeide op in Vernon, British Columbia en verhuisde ruim tien jaar geleden naar Vancouver om zijn muzikale carrière na te streven.

5. Met welke artiesten heeft Kyle Richardson samengewerkt?
Kyle Richardson heeft samengewerkt met artiesten als Carly Rae Jepsen, DYLN en Garrett Neiles.

6. Wat is de boodschap van het album?
Het album draait om vriendschap, liefde en loyaliteit, met als ultieme boodschap het vinden van positiviteit en vertrouwen om moeilijke tijden te doorstaan.

Key terms/jargon:

– Akoestische versie: Een versie van een nummer of album waarbij de instrumentale arrangementen zijn vereenvoudigd en de focus ligt op akoestische instrumenten.
– Producent: Een persoon die verantwoordelijk is voor het productieproces van een album, inclusief de opname en mix van het geluid.
– Co-writing: Het gezamenlijk schrijven van een nummer door meerdere songwriters.
– Vocalist: Een zanger of zangeres.
– LGBTQIA+: Een acroniem dat staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer/Questioning, Intersex, en Asexual. Het verwijst naar de diverse seksuele geaardheid en genderidentiteit gemeenschap.
– Sonische omgevingen: De sound of sfeer die wordt gecreëerd door de instrumentatie en productie van een nummer.

Related links:
kylerichardsonmusic.com – Kyle Richardson’s officiële website.
Kyle Richardson op Spotify – Luister naar Kyle Richardson’s muziek op Spotify.