Senator Marco Rubio uit Florida beweert dat president Biden grove taal gebruikt om Benjamin Netanyahu aan te vallen. Hij beweert dat Biden dit doet om bepaalde anti-Israëlische stemmen binnen de Democratische Partij voor zich te winnen.

Rubio legde zijn standpunt uit tijdens een interview op Fox Business Network. Hij noemde Biden een president die allerlei scheldwoorden en driftbuien gebruikt en deze informatie lekt naar de pers om Netanyahu aan te vallen. Volgens Rubio valt Biden openlijk de Israëlische premier aan en zegt hij dat Netanyahu te ver is gegaan. Rubio beschuldigt de Biden-regering ervan om opzettelijk een bondgenoot te ondermijnen en te appeasen naar een radicaal antisemitisch deel van zijn kiezersbasis.

Volgens The Times of Israel heeft de president Netanyahu in andere bewoordingen een “klootzak” genoemd in een periode van onenigheid over de strategie in de voortdurende oorlog met Hamas.

Rubio beweert dat de Biden-regering bang is om “pro-Palestijnse” stemmen in Michigan te verliezen. Daarom zou het Witte Huis gesprekken hebben met “antisemieten” omdat politieke waarnemers hebben gezegd dat de regering in de problemen zit bij de herverkiezing van Biden.

Rubio geeft toe dat er een element binnen de Democratische Partij is dat boos is en niet op hen zal stemmen. Om dit tegen te gaan, moeten ze laten zien dat ze niet voor de volle 100% aan de kant van Israël staan. Rubio beweert dat het lekken van informatie over het ophangen van de telefoon door Biden en het uitschelden van Netanyahu, evenals de memo van het State Department over het niet geven van hulp aan landen die burgers als doelwit nemen, hier voorbeelden van zijn. Hij merkt echter op dat burgers helaas in oorlogssituaties vaak worden getroffen.

Hoewel deze beweringen nieuw inzicht bieden in de diplomatieke relatie tussen de VS en Israël, moeten ze nog door andere bronnen worden geverifieerd om hun geldigheid vast te stellen.

Veelgestelde Vragen (FAQ): Relatie tussen de VS en Israël

1. Wat beweert Senator Marco Rubio over president Biden en Benjamin Netanyahu?
Senator Rubio beweert dat president Biden grove taal gebruikt om Benjamin Netanyahu aan te vallen, om zo bepaalde anti-Israëlische stemmen binnen zijn eigen Democratische Partij voor zich te winnen.

2. Waar heeft Rubio zijn standpunt uitgelegd?
Senator Rubio heeft zijn standpunt uitgelegd tijdens een interview op Fox Business Network.

3. Wat beschuldigt Rubio de Biden-regering van?
Rubio beschuldigt de Biden-regering ervan om opzettelijk een bondgenoot te ondermijnen en te appeasen naar een radicaal antisemitisch deel van zijn kiezersbasis.

4. Welke bewoordingen heeft president Biden gebruikt om Netanyahu te beschrijven volgens The Times of Israel?
Volgens The Times of Israel heeft de president Netanyahu in andere bewoordingen een “klootzak” genoemd tijdens een periode van onenigheid over de strategie in de voortdurende oorlog met Hamas.

5. Waarom beweert Rubio dat de Biden-regering gesprekken voert met “antisemieten”?
Rubio beweert dat de Biden-regering gesprekken zou voeren met “antisemieten” omdat ze bang zijn om “pro-Palestijnse” stemmen in Michigan te verliezen.

Belangrijke termen en jargon:

– Netanyahu: Benjamin Netanyahu, de premier van Israël.
– Antisemitisch: Discriminatie, vijandigheid of vooroordelen tegen joden.
– Hamas: Een Palestijnse politieke en militante groepering die de Gazastrook controleert en het conflict met Israël aangaat.
– Democratische Partij: Een van de twee belangrijkste politieke partijen in de Verenigde Staten.

Suggesties voor verwante links:

The Times of Israel: Een nieuwssite die zich richt op Israël en het Midden-Oosten.
White House: De officiële website van het Witte Huis.

Let op: De geldigheid van de beweringen in het artikel moet nog worden geverifieerd door andere bronnen.