Moeder vindt creatieve oplossing om kind te laten afreageren op scheldwoorden

Een creatieve moeder heeft een onconventionele methode bedacht om haar tweejarige dochter te laten omgaan met scheldwoorden. In een video die viraal is gegaan op TikTok met bijna 4,9 miljoen weergaven, neemt de moeder haar dochter mee naar de badkamer en stelt een nieuwe regel voor. De peuter mag alleen scheldwoorden gebruiken als ze in de badkamer is.

De moeder legt uit dat haar dochter al regelmatig scheldwoorden gebruikt en dat ze een manier moest vinden om hiermee om te gaan zonder in gênante situaties terecht te komen buiten het huis. Dus besloot ze om de badkamer te transformeren tot een scheldwoord-vrije zone. De tweejarige wordt verteld dat ze al haar scheldwoorden mag gebruiken zolang ze maar in de badkamer is.

In de video horen we de peuter voorzichtig enkele scheldwoorden mompelen, terwijl ze zich bewust is van de camera die haar filmt. Ze zegt zachtjes woorden als “stomme a**” en “sh*t”. Haar moeder, die buiten de badkamer staat, vraagt herhaaldelijk of ze de scheldwoorden zegt. Uiteindelijk fluistert de peuter het woord f**k, terwijl ze uit beeld verdwijnt.

Nadat de peuter al haar scheldwoorden heeft uitgesproken, vertelt haar moeder haar dat ze voortaan alleen nog maar in de badkamer scheldwoorden mag gebruiken. Als ze de behoefte voelt om te schelden, moet ze haar moeder daarvan op de hoogte stellen en gaan ze samen naar de badkamer.

De video heeft gemengde reacties ontvangen. Sommige kijkers prijzen de moeder voor het bieden van een veilige ruimte waarin haar dochter haar emoties kan uiten. Anderen keuren de methode af en vinden het ongepast om een kind scheldwoorden te laten gebruiken, zelfs als het alleen in de badkamer is.

Ondanks de verdeelde meningen, is het duidelijk dat deze moeder een creatieve en unieke manier heeft gevonden om om te gaan met de scheldwoorden van haar peuter. Het belangrijkste is dat ze haar dochter leert om respectvol te communiceren en bewust te zijn van welke woorden wel en niet acceptabel zijn in het openbaar.

Een creatieve methode om een peuter met scheldwoorden om te laten gaan

Wat is er gebeurd?
Een moeder heeft een onconventionele methode bedacht om haar tweejarige dochter te leren omgaan met scheldwoorden. Ze heeft de badkamer omgetoverd tot een scheldwoord-vrije zone waar haar dochter vrij kan schelden.

Waarom heeft ze dit gedaan?
De moeder legt uit dat haar dochter regelmatig scheldwoorden gebruikt en ze wilde een manier vinden om hiermee om te gaan zonder buiten het huis in verlegenheid te worden gebracht.

Hoe werkt het?
De peuter mag alleen scheldwoorden gebruiken als ze in de badkamer is. De moeder vertelt haar dochter dat ze al haar scheldwoorden in de badkamer mag gebruiken. Als ze de behoefte voelt om te schelden, moet ze haar moeder informeren en gaan ze samen naar de badkamer.

Reacties?
De video heeft gemengde reacties ontvangen. Sommige kijkers prijzen de moeder omdat ze een veilige ruimte biedt waarin haar dochter haar emoties kan uiten. Anderen keuren de methode af en vinden het ongepast om een kind scheldwoorden te laten gebruiken, zelfs in een beperkte omgeving zoals de badkamer.

Wat is het doel?
Het belangrijkste doel van de moeder is om haar dochter respectvolle communicatie aan te leren en haar bewust te maken van welke woorden wel en niet acceptabel zijn in het openbaar.

Belangrijke termen:
– Scheldwoorden: Beledigende woorden of termen die gebruikt worden om anderen te kwetsen of beledigen.
– Peuter: Een kind in de leeftijdscategorie van 1 tot 3 jaar.

Suggesties:
– Voor meer informatie over het opvoeden van peuters, kun je hier kijken.
– Wil je meer weten over communiceren met kinderen, kijk dan naar deze gids: link name.