Narcissistic Tendencies: When Self-Centeredness Takes Over

Het woord solipsistisch is in zeven artikelen verschenen op NYTimes.com in het afgelopen jaar. Kan je het in een zin gebruiken? Solipsistisch, een bijvoeglijk naamwoord dat verwijst naar de theorie dat alles wat bekend is alleen het eigen zelf of bewustzijn is, heeft ook een sterke link met extreme interesse in zichzelf.

Het woord solipsistisch is het afgelopen jaar in zeven artikelen verschenen op NYTimes.com, waaronder op 13 oktober in het artikel “Louise Glück, 80, Nobelprijswinnende dichteres die trauma en verlies onderzocht, overleden” door Clay Risen. Het artikel beschreef hoe Glück, hoewel haar gedichten nog steeds een autobiografische draad bevatten, nooit solipsistisch werd in haar latere, meer volwassen werk. Ze onderzocht intieme thema’s als trauma en hartzeer, maar wist ze naadloos te verbinden met bredere sociale en universele thema’s zoals familie, sterfelijkheid en verlies.

Uitdaging van de dag: Kan jij het woord solipsistisch correct gebruiken in een zin? Deel je zin als reactie op dit artikel en laat zien dat je de betekenis van het woord begrijpt. We moedigen je aan om creatief te zijn en er plezier aan te beleven.

Als je een beter idee wilt hebben van hoe solipsistisch in een zin kan worden gebruikt, lees dan de voorbeelden op Vocabulary.com. Je kunt ook deze gids bezoeken om te leren hoe je IPA-symbolen kunt gebruiken om de uitspraak van verschillende woorden aan te geven.

Als je van deze dagelijkse uitdaging geniet, probeer dan ook eens onze woordenschatquizzen! Studenten vanaf 13 jaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en vanaf 16 jaar in andere landen, kunnen een reactie plaatsen. Alle reacties worden gemodereerd door het Learning Network-team.

Het Woord van de Dag wordt verzorgd door Vocabulary.com. Lees meer en bekijk voorbeelden van het gebruik van woorden in een breed scala aan onderwerpen in het Vocabulary.com Woordenboek. Bekijk elke Woord van de Dag in deze rubriek.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het woord solipsistisch:

1. Wat betekent het woord solipsistisch?
Solipsistisch is een bijvoeglijk naamwoord dat verwijst naar de theorie dat alles wat bekend is alleen het eigen zelf of bewustzijn is. Het houdt in dat iemand gelooft dat alleen zijn eigen gedachten, ervaringen en gevoelens echt bestaan.

2. Waar is het woord solipsistisch recentelijk in verschenen?
Het woord solipsistisch is in het afgelopen jaar verschenen in zeven artikelen op NYTimes.com. Een van die artikelen was “Louise Glück, 80, Nobelprijswinnende dichteres die trauma en verlies onderzocht, overleden” door Clay Risen, gepubliceerd op 13 oktober.

3. Wie is Louise Glück en wat was haar relatie met het woord solipsistisch?
Louise Glück is een bekende dichteres die de Nobelprijs heeft gewonnen. Hoewel haar gedichten nog steeds autobiografisch waren, werd ze nooit solipsistisch in haar latere, meer volwassen werk. Ze onderzocht intieme thema’s zoals trauma en hartzeer, maar verbond ze ook met bredere sociale en universele thema’s.

4. Kan je een zin maken met het woord solipsistisch?
Ja, hier is een voorbeeldzin: “De kunstenaar werd bekritiseerd vanwege zijn solipsistische kijk op de wereld, waarin hij geloofde dat alleen zijn eigen ervaringen echt waren.”

5. Waar kan ik meer voorbeelden vinden van het gebruik van solipsistisch?
Je kunt voorbeelden van het gebruik van solipsistisch lezen op Vocabulary.com.

Gerelateerde links:
Vocabulary.com – Solipsistic
Handleiding voor het gebruik van IPA-symbolen voor uitspraakaanduiding

Meer woordenschatuitdagingen en quizzes:
– Woordenschatquizzen op Vocabulary.com

Meer informatie over woorden en hun gebruik:
Vocabulary.com Woordenboek