Nieuwe woorden zoals ‘meisjesdiner’ en ‘Barbiecore’ toegevoegd aan Dictionary.com

In de wereld van de Engelse taal verandert er voortdurend veel. Van nieuwe generaties taalgebruik tot wetenschappelijke vooruitgang en simpele verschuivingen in hoe we communiceren, onze taal evolueert zo snel dat het bijna onmogelijk is om het allemaal bij te houden.

Gelukkig heeft Dictionary.com een heel team dat de komst van nieuwe woorden documenteert en beoordeelt of ze een plek verdienen in ons lexicon. Vandaag kondigde Dictionary.com 327 nieuwe woorden aan die zijn toegevoegd aan hun online en mobiele educatieve bron.

“In de kernloze grenzeloze wereld van taal, leren en cultuur herkennen we dat woorden de kracht hebben om gedachten te vormen, kloven te overbruggen en onze voortdurend veranderende samenleving te weerspiegelen,” aldus John Kelly, vicepresident van redactionele zaken bij Dictionary.com, in een officieel persbericht. “Onze halfjaarlijkse aankondiging van nieuwe woorden is bedoeld om een beter begrip te ondersteunen van waar de taal zich bevindt, waar het naartoe kan gaan – en waarom het voortdurend uitdijdende universum van woorden belangrijk is voor ons dagelijks leven.”

Naast de nieuwe woorden die zijn toegevoegd aan de lijst van Dictionary.com, heeft het beoordelingsteam ook 1.228 herziene definities en 173 nieuwe definities toegevoegd aan bestaande vermeldingen.

Woordliefhebbers zullen opmerken dat niet alle recente toevoegingen nieuw zijn voor onze taal. Dat komt doordat sommige bestaande woorden nieuwe betekenissen of nadruk hebben gekregen in ons dagelijks taalgebruik.

Laten we eens wat dieper ingaan op enkele van de nieuwe woorden die zijn opgenomen in de Winter Update van Dictionary.com:

– Barbiecore: (zelfstandig naamwoord) “een esthetiek of stijl die speelse roze outfits, accessoires of decoraties omvat, geïnspireerd op de garderobe van de Barbie-pop.” Deze term werd viraal in 2023 met de release van de “Barbie” film.
– Meisjesdiner: (zelfstandig naamwoord) “een vaak aantrekkelijke presentatie van snackgerechten die weinig voorbereiding vergen, zoals kleine porties vleeswaren, kaas, fruit, cherrytomaten, enz., die als voldoende worden beschouwd om een maaltijd voor één persoon te vormen.”
– Skiplagging: (zelfstandig naamwoord) “de praktijk van het kopen van een vliegticket voor een vlucht met een tussenstop op de werkelijke bestemming, uitstappen op het tussenstop-punt en het laatste deel van de vlucht overslaan: een manier om een hogere prijs te vermijden voor een directe vlucht naar de eigenlijke bestemming.”
– Bussin’: (bijvoeglijk naamwoord) “geweldig, prachtig, verbazingwekkend”
– Slow Fashion: (zelfstandig naamwoord) “een beweging onder kledingproducenten en consumenten die de nadruk legt op milieuvriendelijke, goed gemaakte kleding, onderhoud en reparatie van kledingstukken om hun levensduur te verlengen, en een algemene vermindering van de consumptie van nieuwe kledingstukken.”

Je kunt een uitgebreide lijst van de nieuwe woordtoevoegingen vinden op Dictionary.com.

Met deze nieuwe woorden en betekenissen in onze taal kunnen we de evolutie van de Engelse taal blijven volgen en begrijpen hoe deze zich aanpast aan onze steeds veranderende samenleving.

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wat kondigde Dictionary.com vandaag aan?
– Dictionary.com heeft 327 nieuwe woorden toegevoegd aan hun online en mobiele educatieve bron, samen met 1.228 herziene definities en 173 nieuwe definities aan bestaande vermeldingen.

2. Wat is het doel van de halfjaarlijkse aankondiging van nieuwe woorden?
– Het doel is om een beter begrip te ondersteunen van waar de taal zich bevindt, waar het naartoe kan gaan, en waarom het voortdurend uitdijende universum van woorden belangrijk is voor ons dagelijks leven.

3. Waarom zijn sommige van de toegevoegde woorden niet echt nieuw?
– Sommige bestaande woorden hebben nieuwe betekenissen of nadruk gekregen in ons dagelijks taalgebruik.

4. Wat is de definitie van “Barbiecore”?
– “Barbiecore” is een esthetiek of stijl die speelse roze outfits, accessoires of decoraties omvat, geïnspireerd op de garderobe van de Barbie-pop.

5. Wat wordt bedoeld met “Meisjesdiner”?
– Een “Meisjesdiner” is een vaak aantrekkelijke presentatie van snackgerechten die weinig voorbereiding vergen, zoals kleine porties vleeswaren, kaas, fruit, cherrytomaten, enz., die als voldoende worden beschouwd om een maaltijd voor één persoon te vormen.

6. Wat betekent “Skiplagging”?
– “Skiplagging” is de praktijk van het kopen van een vliegticket voor een vlucht met een tussenstop op de werkelijke bestemming, uitstappen op het tussenstop-punt en het laatste deel van de vlucht overslaan om een hogere prijs voor een directe vlucht naar de eigenlijke bestemming te vermijden.

7. Wat is de definitie van “Bussin'”?
– “Bussin'” betekent geweldig, prachtig, verbazingwekkend.

8. Wat is “Slow Fashion”?
– “Slow Fashion” is een beweging onder kledingproducenten en consumenten die de nadruk legt op milieuvriendelijke, goed gemaakte kleding, onderhoud en reparatie van kledingstukken om hun levensduur te verlengen, en een algemene vermindering van de consumptie van nieuwe kledingstukken.

Voor meer nieuwe woordenen betekenissen kun je de uitgebreide lijst vinden op Dictionary.com. link name