OpenAI streeft naar meer GPU’s om woordenexplosie te accommoderen

Nieuw Delhi: Sam Altman, medeoprichter en CEO van OpenAI, heeft onthuld dat het bedrijf momenteel ongeveer 100 miljard woorden per dag genereert met ChatGPT. Hij zoekt nu naar biljoenen dollars om de toekomst van chips en kunstmatige intelligentie (AI) vorm te geven.

In een artikel op X heeft Altman aangegeven dat er behoefte is aan meer graphics-processing units (GPU’s) om de enorme hoeveelheid woorden die door de mensheid worden gegenereerd, te kunnen verwerken.

“OpenAI genereert momenteel ongeveer 100 miljard woorden per dag. Alle mensen op aarde genereren samen ongeveer 100 biljoen woorden per dag,” voegde hij eraan toe.

Om dit astronomische niveau te bereiken, hebben we “meer GPU’s” nodig.

Op de vraag hoeveel GPU’s je kunt kopen met $7 biljoen, antwoordde Altman: “Waarschijnlijk heel veel GPU’s.”

Volgens een rapport van de Wall Street Journal voert Altman gesprekken met investeerders, waaronder de regering van de Verenigde Arabische Emiraten, om fondsen te werven voor een technisch initiatief dat de capaciteit voor het bouwen van chips wereldwijd zou vergroten.

“Het project kan tot $5 biljoen tot $7 biljoen aan financiering vereisen,” zo vermeldde het rapport op basis van bronnen.

Altman heeft vaak gezegd dat er niet genoeg high-end GPU’s beschikbaar zijn om de ambitieuze doelen van OpenAI op het gebied van AI te ondersteunen.

De wereldwijde verkoop van chips bedroeg vorig jaar $527 miljard en zal naar verwachting tegen 2030 jaarlijks stijgen tot $1 biljoen.

Eind vorige maand bezocht Altman Zuid-Korea om te praten over de oprichting van een wereldwijd netwerk voor de productie van AI-chips met belangrijke chipfabrikanten daar.

Zuid-Koreaanse chipfabrikanten Samsung Electronics en SK hynix behoren tot de weinige bedrijven ter wereld die premium high bandwidth memory (HBM) chips produceren, speciaal ontworpen voor AI-processors. Hun gecombineerde marktaandeel op het gebied van HBM bedraagt meer dan 90 procent.

FAQ Sectie:

1. Wat is ChatGPT?
ChatGPT is een AI-model ontwikkeld door OpenAI dat momenteel ongeveer 100 miljard woorden per dag genereert.

2. Hoeveel woorden genereert OpenAI momenteel per dag?
OpenAI genereert momenteel ongeveer 100 miljard woorden per dag.

3. Hoeveel woorden worden er wereldwijd per dag gegenereerd?
Alle mensen op aarde genereren samen ongeveer 100 biljoen woorden per dag.

4. Waarom heeft OpenAI meer GPU’s nodig?
OpenAI heeft meer GPU’s nodig om de enorme hoeveelheid woorden die door de mensheid worden gegenereerd te kunnen verwerken.

5. Met hoeveel geld kunnen er veel GPU’s worden gekocht?
Met $7 biljoen kunnen waarschijnlijk veel GPU’s worden gekocht.

6. Hoeveel financiering vereist het technische initiatief van OpenAI?
Het technische initiatief van OpenAI kan tot $5 biljoen tot $7 biljoen aan financiering vereisen.

7. Waarom zijn er volgens Sam Altman niet genoeg high-end GPU’s beschikbaar?
Volgens Sam Altman zijn er niet genoeg high-end GPU’s beschikbaar om de ambitieuze doelen van OpenAI op het gebied van AI te ondersteunen.

8. Wat was de wereldwijde verkoop van chips vorig jaar?
De wereldwijde verkoop van chips bedroeg vorig jaar $527 miljard.

9. Wat wordt verwacht dat de jaarlijkse verkoop van chips in 2030 zal zijn?
De jaarlijkse verkoop van chips wordt naar verwachting tegen 2030 $1 biljoen.

Definitions:
– GPU’s: Grafische verwerkingseenheden (Graphics Processing Units) worden gebruikt om taken met betrekking tot computergraphics en AI uit te voeren.
– AI: Kunstmatige intelligentie, verwijst naar de simulatie van menselijke intelligentie in machines die geprogrammeerd zijn om taken uit te voeren die normaliter menselijke intelligentie vereisen.

Suggested related links:
OpenAI: Link naar de officiële website van OpenAI.