Regrettable Words

New Yorkse gouverneur betreurt ‘slechte woordkeuze’ tijdens toespraak

Tijdens een toespraak voor de United Jewish Appeal-Federation of New York heeft gouverneur Kathy Hochul haar excuses aangeboden voor een “slechte woordkeuze” waarin ze de vernietiging van Gaza door Israël leek te rechtvaardigen.

“Het spijt me mijn vrienden, maar als Canada ooit Buffalo zou aanvallen, dan zal er de volgende dag geen Canada meer zijn,” zei Hochul in een veel verspreide videoclip op sociale media.

“Dit is een natuurlijke reactie. Je hebt het recht om jezelf te verdedigen en ervoor te zorgen dat het nooit meer gebeurt. En dat is het recht van Israël.”

Ze kreeg applaus voor haar uitspraak dat Israël niet met “die dreiging, dat spookbeeld” zou moeten leven en dat Hamas “gestopt” moet worden.

Na verspreiding van haar uitspraken op sociale media gaf de gouverneur toe dat ze begreep hoe haar woorden “kwetsend konden zijn voor leden van onze gemeenschap.”

“Ik steun het recht van Israël om zichzelf te verdedigen, maar ik heb ook herhaaldelijk gezegd en blijf erbij dat burgerslachtoffers in Palestina moeten worden vermeden en dat er meer humanitaire hulp naar het volk van Gaza moet gaan,” aldus Hochul.

Een van de critici van de gouverneur was assembleelid Zohran Kwame Mamdani, die haar opmerkingen “walgelijk” noemde.

FAQ:

1. Waar bood gouverneur Kathy Hochul haar excuses voor aan tijdens haar toespraak?
Gouverneur Kathy Hochul bood haar excuses aan voor een “slechte woordkeuze” waarin ze leek de vernietiging van Gaza door Israël te rechtvaardigen.

2. Wat zei Hochul tijdens haar toespraak dat voor ophef zorgde?
Hochul zei: “Het spijt me mijn vrienden, maar als Canada ooit Buffalo zou aanvallen, dan zal er de volgende dag geen Canada meer zijn. Dit is een natuurlijke reactie. Je hebt het recht om jezelf te verdedigen en ervoor te zorgen dat het nooit meer gebeurt. En dat is het recht van Israël.”

3. Hoe reageerde het publiek op Hochuls uitspraken?
Het publiek applaudisseerde voor haar uitspraken waarin ze zei dat Israël moet stoppen met “de dreiging, dat spookbeeld” en dat Hamas moet worden gestopt.

4. Wat gaf gouverneur Hochul toe nadat haar uitspraken op sociale media verspreid werden?
Gouverneur Hochul gaf toe dat ze begreep hoe haar woorden “kwetsend konden zijn voor leden van onze gemeenschap.”

5. Hoe verdedigt Hochul zichzelf met betrekking tot haar standpunt over de situatie in Palestina?
Hochul verklaarde dat ze het recht van Israël steunt om zichzelf te verdedigen, maar dat ze ook vindt dat burgerslachtoffers in Palestina moeten worden vermeden en dat er meer humanitaire hulp naar het volk van Gaza moet gaan.

Key Terms:

1. Gaza: Gazastrook, een gebied aan de Middellandse Zee dat wordt bestuurd door de Palestijnse Autoriteit.
2. Israël: Een land in het Midden-Oosten dat wordt bewoond door Joodse en Arabische inwoners.
3. United Jewish Appeal-Federation of New York: Een organisatie in New York die financiële steun biedt aan Joodse projecten en gemeenschappen wereldwijd.
4. Buffalo: Een stad in de Amerikaanse staat New York, die grenst aan Canada.
5. Hamas: Een islamitische politieke en militante groepering die de Gazastrook bestuurt.

Suggested related links:

1. United Jewish Appeal-Federation of New York
2. Israel Ministry of Foreign Affairs
3. University at Buffalo