Voormalig frontman van Led Zeppelin, Robert Plant, heeft onthuld dat hij moeite heeft met het schrijven van nieuwe nummers, ondanks zijn beste pogingen.

Plant, die onlangs een tour aankondigde door Noord-Amerika met Alison Krauss, bracht voor het laatst in 2017 een album met origineel materiaal uit genaamd “Carry Fire”. Hij werkte echter in 2021 samen met Krauss aan het met een Grammy genomineerde album “Raise the Roof”, dat bestond uit bluegrass covers.

Naast de tour met Krauss zal Plant in maart het Verenigd Koninkrijk doorkruisen met Saving Grace, wat een optreden in de Palladium in Londen en Sheffield City Hall omvat.

In een nieuw interview met Rolling Stone legde Plant uit: “Ik speel af en toe met een groep vrienden hier. Ik ben ook door al dat materiaal gegaan dat ik nooit heb uitgebracht en nooit helemaal heb afgemaakt. En ik ben enthousiast geworden. Ik denk, ‘Wow, wat ga ik daarmee doen?’ De muzikale plekken waar ik ben geweest die niet compleet waren, zijn gewoon ongelofelijk en een beetje overweldigend.”

De kans dat er binnenkort nieuw materiaal wordt uitgebracht, is echter klein, omdat Plant toevoegt: “Ik heb een Tascam digitale recorder en ik zing en ik stuur de vocalen door een gitaarpedaal en neem ze dan daarmee op, en het klinkt geweldig. Waarom zou ik naar de studio gaan? Maar ik kan geen woorden vinden. Het is een heel moeilijke tijd om hier lyrisch over te zijn.”

Daarnaast reflecteerde Plant in hetzelfde interview op zijn optreden van het Led Zeppelin klassieker ‘Stairway To Heaven’ nadat er vorig jaar een aanzienlijk bedrag werd gedoneerd voor het Cancer Awareness Trust in Oxfordshire.

Hoewel Plant toegaf dat dit waarschijnlijk de laatste keer zou zijn dat hij het nummer zou spelen, merkte hij op: “Het was cathartisch. Mensen zeiden, ‘Oh, dat is goed. Dat zou hij nooit doen.’ Maar ik deed het eigenlijk niet! Ik floepte het er gewoon uit. Omdat het zo’n belangrijk nummer voor me is, voor waar ik destijds was en waar ik was met Jimmy en met John en Bonzo. Dus op die avond was het wat het was. Het was een vuurproef, maar ik voelde me aan het eind beter dan aan het begin.”

FAQ:

1. Wat voor albums heeft Robert Plant recentelijk uitgebracht?
Robert Plant heeft in 2017 het album “Carry Fire” met origineel materiaal uitgebracht. In 2021 werkte hij samen met Alison Krauss aan het met een Grammy genomineerde album “Raise the Roof”, dat bluegrass covers bevat.

2. Met wie gaat Robert Plant op tournee?
Robert Plant gaat op tournee door Noord-Amerika met Alison Krauss en zal in maart het Verenigd Koninkrijk doorkruisen met Saving Grace.

3. Waar zal Robert Plant optreden in het Verenigd Koninkrijk?
Robert Plant zal optreden in de Palladium in Londen en Sheffield City Hall tijdens zijn tour met Saving Grace.

4. Waarom heeft Robert Plant moeite met het schrijven van nieuwe nummers?
Robert Plant heeft moeite met het vinden van woorden en lyrische inspiratie. Hoewel hij muzikaal enthousiast is en materiaal heeft dat hij wil uitbrengen, vindt hij het moeilijk om tekst toe te voegen aan zijn muziek.

5. Wat reflecteerde Robert Plant in het interview?
Robert Plant reflecteerde op zijn optreden van het Led Zeppelin klassieker ‘Stairway To Heaven’ nadat er vorig jaar geld werd gedoneerd voor het Cancer Awareness Trust in Oxfordshire.

Key Terms:
– Led Zeppelin: Een invloedrijke rockband uit de jaren ’70, waar Robert Plant de voormalige frontman van was.
– Grammy: Een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan uitmuntende prestaties in de muziekindustrie.
– Bluegrass: Een genre van Amerikaanse volksmuziek dat kenmerkend is voor zijn akoestische instrumentatie en harmonieën.
– Tour: Een reeks optredens die plaatsvinden op verschillende locaties.

Suggested related links:
robertplant.com (officiële website van Robert Plant)
alisonkrauss.com (officiële website van Alison Krauss)