Roofmoord om nephorloge: daders veroordeeld tot lange gevangenisstraffen

Een gewelddadige overval resulteerde in de dood van muziekindustrie-baas Emmanuel Odunlami, die zijn verjaardag vierde met vrienden. De overvallers, die erop uit waren zijn “neppe” designerhorloge te stelen, zijn nu veroordeeld tot lange gevangenisstraffen.

Odunlami werd neergestoken door een groep criminelen nadat een beveiliger, genaamd Kavindu Hettiarachchi, zijn neppe Patek Philippe Nautilus-horloge opmerkte tijdens een evenement in een restaurant in Londen. De overvallers dachten dat het horloge echt was en ±£125.000 waard was. Ze bewapenden zich met messen en reden in een Mercedes naar de locatie, waar ze Odunlami aanvielen toen hij met zijn vriend David Manuel vertrok.

Mr. Manuel getuigde in de rechtbank over de laatste twee woorden die zijn vriend uitsprak voordat hij neerstortte. De overvallers schopten Odunlami terwijl hij weerloos op de grond lag, en een van hen, Quincy Ffrench, bukte om zijn horloge te stelen. Jordell Menzies stak Odunlami vervolgens met een mes in het hart voordat ze vluchtten.

Ondanks het feit dat het horloge waarschijnlijk nep was, pleitte Menzies schuldig aan beroving en doodslag, maar ontkende moord. De jury doorzag deze crimineel en veroordeelde hem opnieuw voor moord.

Odunlami’s moeder stortte in tranen in toen ze het vonnis hoorde. Vandrose en Ffrench werden veroordeeld voor beroving en doodslag, terwijl Hettiarachchi veroordeeld werd voor diefstal, beroving en doodslag. In de rechtszaal werden emotionele verklaringen voorgelezen van Odunlami’s moeder en verloofde, waarin ze spraken over de impact van zijn dood op hun leven.

De verdachten werden veroordeeld tot lange gevangenisstraffen, waarbij Menzies een minimum van 31 jaar kreeg, verminderd met de tijd die hij al in voorarrest had doorgebracht. Vandrose en Ffrench kregen beide 15 jaar gevangenisstraf, terwijl Hettiarachchi werd veroordeeld tot 13 jaar.

Bij huiszoekingen vonden de politie nepversies van waardevolle horloges, waaronder een bronzen Rolex en een Royal Oak, bij Hettiarachchi thuis. Deze vondst bevestigde dat de tragische moord werd gepleegd om een horloge dat waarschijnlijk nep was.

FAQ:

Q: Wat is er gebeurd tijdens de gewelddadige overval?
A: Tijdens de gewelddadige overval werd Emmanuel Odunlami, een muziekindustrie-baas, doodgestoken terwijl hij zijn verjaardag vierde met vrienden.

Q: Wat was het doel van de overvallers?
A: De overvallers wilden het “neppe” designerhorloge van Odunlami stelen, dat zij dachten dat waardevol en echt was.

Q: Wat waren de straffen voor de overvallers?
A: Quincy Ffrench kreeg een gevangenisstraf van minimaal 31 jaar, verminderd met de tijd in voorarrest. Vandrose en Ffrench kregen beiden een gevangenisstraf van 15 jaar, terwijl Hettiarachchi veroordeeld werd tot 13 jaar.

Q: Wat werd er thuis gevonden bij Hettiarachchi tijdens een huiszoeking?
A: Bij Hettiarachchi thuis vond de politie nepversies van waardevolle horloges, waaronder een bronzen Rolex en een Royal Oak.

Belangrijke termen:
– Patek Philippe Nautilus-horloge: Een specifiek model van luxe horloges geproduceerd door het Zwitserse horlogemerk Patek Philippe.
– Beroving: Het ontnemen van iemands bezittingen door middel van geweld of bedreiging.
– Doodslag: Het opzettelijk doden van iemand, maar zonder voorbedachten rade. Niet hetzelfde als moord.
– Moord: Het opzettelijk doden van iemand met voorbedachten rade.

Links naar gerelateerde informatie:
Patek Philippe (officiële website van het horlogemerk)
Rolex (officiële website van Rolex horloges)
Audemars Piguet (officiële website van Audemars Piguet horloges)