Shopper Weigert Kassabon te Tonen aan Medewerker en Geeft Aan Dit Nooit Meer te Doen

Een klant weigerde haar kassabon aan een medewerker van Walmart te tonen en beloofde dit nooit meer te doen. Ze had een paar items gekocht bij de retailgigant in oktober en werd gefrustreerd toen ze de winkel verliet.

Een TikToker plaatste een video over haar recente bezoek aan Walmart waarin ze weigerde haar kassabon aan medewerkers te tonen. De klant heeft gezworen om geen kassabonnen meer te tonen.

“Oudere man stopt en zegt: ‘Mag ik je kassabon zien?'” TikToker MsShell66 (@msshell66) herinnerde zich in haar video. “Zonder dat ik stop, zonder dat ik naar hem kijk, zeg ik ‘Nee, ik heb ervoor betaald’.”

De klant van Walmart zei vervolgens dat ze haar kassabonnen niet meer zou tonen. “Als ik voor je moet werken zonder te worden betaald, Walmart, vertel je mensen dan dat ze me niet om mijn kassabon moeten vragen, want ik ga het ze niet tonen. Punt uit.”

De medewerker leek geen probleem te hebben met haar beslissing, want ze bedankten haar en wensten haar een fijne dag. Maar MsShell66 was nog steeds geïrriteerd dat ze überhaupt om haar kassabon werd gevraagd.

“Allereerst liepen er twee mensen voor mij naar buiten en daar vroeg je niet om een kassabon. En dan kom ik bij de uitgang en wil je mijn kassabon zien? Nee, dat pik ik niet. Ik ga geen kassabonnen meer tonen.”

De klant vertraagde haar woede jegens het bedrijf niet en begon te klagen over hun personeelsbezetting en self-checkout methoden. “Zorg voor meer kassamedewerkers en zij zullen ervoor zorgen dat onze spullen betaald zijn.”

Ze beëindigde haar tirade met een boodschap voor medewerkers: “Wij betalen voor onze spullen.”

Er waren een paar reacties onder de video die het eens waren met de keuze van de klant om weg te lopen zonder haar kassabon te tonen. “Niet boos op jou, want ik zou hetzelfde doen!” zei een gebruiker. “Bovendien hebben ze beveiligingscamera’s die alles in de gaten houden,” zei een ander.

De klant heeft gereageerd met: “Klopt! Wat is het nut ervan als je ze niet gebruikt!”

Het bedrijf heeft verklaard dat hun “intentie is om elke kassabon te controleren”, volgens een verklaring van een woordvoerder van Walmart tegen ABC-affiliate KXTV. De woordvoerder voegde eraan toe dat het beleid bedoeld is om diefstal te voorkomen, de voorraad hoog te houden, de prijzen laag te houden en klanten tevreden te stellen.

Echter, The U.S. Sun heeft eerder bericht over veel klanten die hun kassabonnen om verschillende redenen weigeren te tonen.

Een klant werd gevolgd nadat hij weigerde zijn kassabon te laten zien en beweerde dat het zijn persoonlijke eigendom was.

Een andere klant gebruikte voedselbonnen om haar items te kopen en werd tegengehouden door medewerkers omdat haar Gatorade niet in een tas zat.

The U.S. Sun heeft contact opgenomen met Walmart voor commentaar.

Veelgestelde vragen:

1. Waarom weigerde de klant haar kassabon te tonen?
– De klant was gefrustreerd en vond het onnodig om haar kassabon te tonen nadat ze had betaald.

2. Wat was de reactie van de medewerker van Walmart?
– De medewerker bedankte de klant en wenste haar een fijne dag.

3. Waarom was de klant geïrriteerd dat ze om haar kassabon werd gevraagd?
– De klant merkte op dat anderen vóór haar de winkel verlieten zonder om een kassabon te worden gevraagd.

4. Waarom beklaagde de klant zich over het personeelsbestand en de self-checkout methoden?
– De klant vond dat er meer kassamedewerkers nodig waren om ervoor te zorgen dat alle aankopen waren betaald.

5. Wat was de reactie van andere mensen op de video van de klant?
– Sommige mensen waren het ermee eens dat de klant ervoor koos om haar kassabon niet te tonen.

Belangrijke termen en jargon:

– Kassabon: Een bon of ontvangstbewijs dat aangeeft dat een aankoop is betaald en dient als bewijs van betaling.

– TikToker: Een persoon die actief is op het sociale media-platform TikTok en video’s deelt.

– Walmart: Een wereldwijd opererend Amerikaans retailbedrijf, bekend om zijn grote warenhuizen.

Gerelateerde links:

Walmart
The U.S. Sun