Steve Kerr Voelt Mee Met Kyle Shanahan en de 49ers na het Verlies van de Super Bowl

In zijn streven om een Super Bowl te winnen, heeft Kyle Shanahan, coach van de San Francisco 49ers, moeten omgaan met de gevolgen van het verlies. Woensdagmiddag heeft hij defensieve coördinator Steve Wilks ontslagen.

Steve Kerr, coach van het Golden State Warriors-basketbalteam, weet als geen ander hoe het is om naar een kampioenschap te streven. Hij heeft zich uitgesproken over Shanahan en het moeilijke einde van het seizoen van de 49ers tijdens een interview met het radiostation 95.7 The Game’s “Willard and Dibs”.

“Coachen is voor mij alles doen wat je kunt om je team in staat te stellen succes te behalen,” vertelde Kerr aan Mark Willard en Dan Dibley. “Kyle heeft dat gedaan en nog veel meer gedurende zijn hele periode bij San Francisco. Dit team is zo goed. Ik voel zo met ze mee omdat ze zo dichtbij zijn. Maar dit is het vak. Als er dingen fout gaan, krijg je als coach veel kritiek. Dat hoort erbij, maar Kyle is een briljante coach.

“Ik voel mee met de Niners, maar ze doen het geweldig. Jaar na jaar stellen ze fantastische teams samen. Ze zijn zo goed gecoacht. Ik leef echt met die jongens mee. Ik wil dat ze de overwinning kunnen behalen.”

Kerr begrijpt wat Shanahan doormaakt na de 25-22 nederlaag in overtime van de 49ers tegen de Kansas City Chiefs in Super Bowl LVIII. Als coach van de Warriors heeft Kerr twee NBA-kampioenschappen verloren.

Maar anders dan Shanahan is Kerr erin geslaagd om “de overwinning te behalen”. Sinds zijn aanstelling als coach van de Warriors in 2014 heeft hij vier titels gewonnen.

Kerr werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar in 2015-2016 en heeft zeven keer de Coach van de Maand-award gewonnen. Hij is een essentieel onderdeel van de Warriors-dynastie, met spelers als Stephen Curry, Klay Thompson en Draymond Green, die allemaal waarschijnlijke toekomstige leden zullen zijn van de Naismith Basketball Hall of Fame.

Helaas kan Shanahan nog niet tippen aan Kerr’s succes als coach, voornamelijk vanwege de overweldigende sterspeler van de Chiefs, Patrick Mahomes, die twee keer de Super Bowl heeft gewonnen tegen de 49ers.

“Op dit moment hebben ze een probleem met Patrick Mahomes,” verklaarde Kerr. “Dat lijkt het hele [NFL] nu te hebben, ze komen een van de beste quarterbacks aller tijden tegen.”

Net als Shanahan heeft Kerr veel te maken gehad met Hall of Fame-talenten, zoals LeBron James, de huidige forward van de Los Angeles Lakers. Kerr heeft James vier jaar op rij ontmoet in de NBA-finale (2015-2018), toen James nog deel uitmaakte van de Cleveland Cavaliers.

Als Shanahan San Francisco zijn zesde Vince Lombardi Trofee in de geschiedenis van het team wil bezorgen, moeten de 49ers hoogstwaarschijnlijk langs Mahomes gaan.

Download en volg de 49ers Talk Podcast.

Veel gestelde vragen (FAQ):

1. Wat is er gebeurd met defensieve coördinator Steve Wilks?
– Steve Wilks is ontslagen door coach Kyle Shanahan van de San Francisco 49ers.

2. Wat heeft coach Steve Kerr gezegd over coach Shanahan en het einde van het seizoen van de 49ers?
– Coach Kerr heeft gezegd dat coachen alles is wat je kunt doen om je team succesvol te maken en dat Kyle Shanahan dat heeft gedaan. Hij noemde Shanahan een briljante coach en uitte zijn medeleven met de 49ers.

3. Hoeveel NBA-kampioenschappen heeft coach Kerr gewonnen?
– Coach Kerr heeft vier NBA-kampioenschappen gewonnen sinds zijn aanstelling als coach van de Golden State Warriors in 2014.

4. Welke spelers maken deel uit van de Warriors-dynastie onder leiding van coach Kerr?
– Stephen Curry, Klay Thompson en Draymond Green zijn enkele van de spelers die deel uitmaken van de Warriors-dynastie en waarschijnlijke toekomstige leden van de Naismith Basketball Hall of Fame.

5. Wie is de sterspeler van de Kansas City Chiefs waarmee de 49ers problemen hebben?
– De sterspeler van de Chiefs is Patrick Mahomes, die twee keer de Super Bowl heeft gewonnen tegen de 49ers.

6. Met welke Hall of Fame-talenten heeft coach Kerr eerder te maken gehad?
– Coach Kerr heeft eerder samengewerkt met LeBron James, een van de huidige forwards van de Los Angeles Lakers, tijdens de NBA-finale van 2015-2018 toen James nog bij de Cleveland Cavaliers speelde.

Suggestie voor gerelateerde links:
San Francisco 49ers
Golden State Warriors
NFL