Teleurstelling bij T.J. Watt: Geen Award voor Meeste Sacks

De getalenteerde verdediger T.J. Watt van de Pittsburgh Steelers heeft het NFL-seizoen van 2023 afgesloten als leider in het aantal sacks met een indrukwekkende 19.0 sacks. Ondanks deze prestatie heeft hij geen award in handen kunnen krijgen. Watt werd weliswaar benoemd tot eerste All-Pro en Pro Bowler, maar in de verkiezing voor Defensieve Speler van het Jaar eindigde hij op de tweede plaats.

Tijdens de NFL Honors op donderdag werd bekendgemaakt dat Myles Garrett, de verdedigingslineman van de Cleveland Browns, deze prestigieuze award voor het eerst in zijn carrière heeft gewonnen. Het is begrijpelijk dat Watt teleurgesteld is over deze uitkomst.

Watt, die zijn frustraties heeft geuit op sociale media, schreef: “Niets wat ik niet gewend ben.” Hiermee lijkt hij aan te geven dat hij gewend is om niet de erkenning te krijgen die hij verdient.

Dit is niet de eerste keer dat Watt de NFL leidt in het aantal sacks. In 2021 werd hij uitgeroepen tot Defensieve Speler van het Jaar toen hij het all-time NFL-record van 22.5 sacks in één seizoen evenaarde. Echter, ook dit keer is hij niet beloond met de award. In 2020 behaalde Watt 15.0 sacks en 23 tackles voor verlies, beide de hoogste in de NFL, maar hij eindigde op de tweede plaats in de verkiezing achter superster Aaron Donald van de Los Angeles Rams.

Zelfs zijn oudere broer, J.J. Watt, drievoudig Defensieve Speler van het Jaar, heeft gereageerd op de uitkomst van de verkiezing. Hij deelde statistieken waaruit blijkt dat Watt beter presteerde dan Garrett. Desondanks erkent J.J. dat Garrett een fenomenale speler is met een indrukwekkende carrière.

Hoewel de race om de award spannend was, met Garrett als winnaar met 165 punten en Watt op de tweede plaats met 140 punten, blijft het voor Watt en zijn fans een bittere pil om te slikken. Watt heeft opnieuw laten zien dat hij een krachtige en dominante speler is, maar helaas heeft hij niet de erkenning gekregen die hij verdiende.

Laten we hopen dat deze teleurstelling Watt alleen maar motiveert om in het volgende seizoen nog harder te werken en te laten zien dat hij de meest waardevolle verdediger in de NFL is.

FAQ-sectie

1. Wie heeft het NFL-seizoen van 2023 afgesloten als leider in het aantal sacks?

T.J. Watt van de Pittsburgh Steelers heeft het NFL-seizoen van 2023 afgesloten als leider in het aantal sacks, met een indrukwekkende 19.0 sacks.

2. Heeft T.J. Watt een award gewonnen voor zijn prestaties?

Nee, T.J. Watt heeft geen award ontvangen ondanks zijn prestaties. Hij werd weliswaar benoemd tot eerste All-Pro en Pro Bowler, maar eindigde op de tweede plaats in de verkiezing voor Defensieve Speler van het Jaar.

3. Wie heeft de prestigieuze award voor Defensieve Speler van het Jaar gewonnen?

Myles Garrett, de verdedigingslineman van de Cleveland Browns, heeft de prestigieuze award voor Defensieve Speler van het Jaar gewonnen.

4. Hoe heeft T.J. Watt gereageerd op deze uitkomst?

T.J. Watt heeft zijn frustraties geuit op sociale media en schreef: “Niets wat ik niet gewend ben.” Hiermee lijkt hij aan te geven dat hij gewend is om niet de erkenning te krijgen die hij verdient.

5. Heeft T.J. Watt eerder al de NFL geleid in het aantal sacks?

Ja, dit is niet de eerste keer dat T.J. Watt de NFL leidt in het aantal sacks. In 2021 werd hij uitgeroepen tot Defensieve Speler van het Jaar toen hij het all-time NFL-record van 22.5 sacks in één seizoen evenaarde.

6. Wie was de winnaar van de verkiezing voor Defensieve Speler van het Jaar in 2020?

In 2020 behaalde T.J. Watt 15.0 sacks en 23 tackles voor verlies, beide de hoogste in de NFL, maar hij eindigde op de tweede plaats in de verkiezing achter Aaron Donald van de Los Angeles Rams.

7. Hoe heeft J.J. Watt gereageerd op de uitkomst van de verkiezing?

J.J. Watt, de oudere broer van T.J. Watt en drievoudig Defensieve Speler van het Jaar, heeft gereageerd op de uitkomst van de verkiezing. Hij deelde statistieken waaruit blijkt dat T.J. Watt beter presteerde dan Myles Garrett, maar erkent ook dat Garrett een fenomenale speler is met een indrukwekkende carrière.

8. Hoeveel punten had Myles Garrett in de verkiezing en hoeveel punten had T.J. Watt?

Myles Garrett eindigde als winnaar van de verkiezing met 165 punten, terwijl T.J. Watt op de tweede plaats eindigde met 140 punten.

9. Wat hoopt men voor T.J. Watt in het volgende seizoen?

Men hoopt dat deze teleurstelling T.J. Watt motiveert om in het volgende seizoen nog harder te werken en te laten zien dat hij de meest waardevolle verdediger in de NFL is.

Definities:
– sacks: Een sack is een verdedigende statistiek in American football, waarbij een verdediger de quarterback van het andere team tackelt voordat hij de bal kan gooien.
– All-Pro: All-Pro is een benoeming die wordt toegekend aan spelers die als de beste worden beschouwd op hun positie in de NFL.
– Pro Bowler: Een Pro Bowler is een speler die wordt geselecteerd om te spelen in de Pro Bowl, het jaarlijkse all-star wedstrijd van de NFL.
– Defensieve Speler van het Jaar: De Defensieve Speler van het Jaar is een onderscheiding die wordt gegeven aan de beste verdedigende speler in de NFL in een bepaald seizoen.
– NFL Honors: Het NFL Honors-evenement is een jaarlijkse prijsuitreiking die plaatsvindt in de voetbaloffseason, waarbij verschillende onderscheidingen worden uitgereikt aan spelers en coaches in de NFL.

Verwante links:
Pittsburgh Steelers
NFL
Cleveland Browns
NFL 2023 Weekly Schedule