Toby Keith: Een Legende Die Herinnerd Zal Blijven

Met het overlijden van Toby Keith na jarenlange strijd tegen maagkanker, rouwen niet alleen fans maar ook de countrymuziek. Gedurende zijn tijd in de schijnwerpers bracht de zanger maar liefst 19 studioalbums uit, om nog maar te zwijgen over de 2 kerstalbums en 5 compilatiealbums. In totaal verkocht de countrylegende indrukwekkende 40 miljoen albums. Met het droevige nieuws van zijn overlijden namen verschillende beroemdheden en artiesten een moment om de legende te herdenken. Maar niets kwam dichterbij wat zijn zoon te zeggen had.

Zoals hierboven vermeld, hebben talloze sterren hartverwarmende berichten gedeeld voor de countrylegende, maar Stelen Keith Covel besloot te schrijven over een kant van Keith die niet veel mensen kenden. Hij deelde een foto van zijn vader die hem vasthield in het zwembad, met als bijschrift: “Jij bent de sterkste man die ik ooit heb gekend. Een vechter. Een ware titan in jouw vakgebied. Mijn leidende ster.” Hij vervolgde: “Mijn coach. Mijn held. Een belichaming van de Amerikaanse geest. Jij bent een man wiens kracht, vaardigheid en talent alleen overtroffen konden worden door zijn vermogen om een vader en echtgenoot te zijn. Jouw impact staat voor altijd op de wereld en op miljoenen mensen, maar niemand kende jou zoals ik dat deed. Jij was mijn grootste kampioen en het baken van licht in mijn donkerste tijden. De beste mentor die een man zich kan wensen.”

Covel besprak ook de passie die Keith leek te omarmen. “Je had een passie die groter was dan bergen en deze straalt door in elke tekst en akkoord. In de eeuwige echo van jouw muzikale nalatenschap geef je mij kracht en geloof om op te leunen in de stilte die volgt. Je deed het echt op jouw manier, vanaf de start tot aan de finish, en verontschuldigde je er nooit voor.”

Covel beëindigde zijn oprechte bericht door zijn levensdoel te onthullen: zijn vader trots maken. “Het enige dat ik echt wilde in het leven was jou trots maken. Ik beloof dat ik je trots zal blijven maken. Het is geen definitief afscheid; het is alleen maar tot ziens voor nu. Ik hou van je cowboy.”

Met duizenden likes stroomden de reacties van fans binnen, vol liefde en steun. Een fan herinnerde zich zelfs de impact die Keith op haar had meer dan 30 jaar geleden. “Toen ik 6 jaar oud was, ging ik naar zijn concert. We hadden backstage-passen. Hij tilde me op, zei: ‘Nu lijk je op mijn dochter’, en kuste me op de wang. Bijna 30 jaar later zal ik die herinnering nooit vergeten. Het spijt me zo voor jullie verlies, hij was een goede man.”

(Foto door Jason Kempin/Getty Images voor BMI)

Veelgestelde vragen over Toby Keith

Wat voor muziek maakte Toby Keith?
Toby Keith was een countrymuziekzanger en -songwriter.

Hoeveel albums heeft Toby Keith uitgebracht?
Toby Keith heeft in totaal 19 studioalbums uitgebracht, evenals 2 kerstalbums en 5 compilatiealbums.

Hoeveel albums heeft Toby Keith verkocht?
Toby Keith heeft in totaal 40 miljoen albums verkocht.

Wat heeft de zoon van Toby Keith over hem gezegd?
De zoon van Toby Keith, Stelen Keith Covel, beschreef zijn vader als de sterkste man die hij ooit heeft gekend, een vechter en een ware legende in zijn vakgebied. Hij noemde hem zijn coach, held en beste mentor die een man zich kan wensen.

Hoe beschreef Covel de passie van Toby Keith?
Covel beschreef de passie van Toby Keith als groter dan bergen, die doorklonk in zijn teksten en akkoorden.

Wat beloofde Covel aan zijn vader?
Covel beloofde aan zijn vader dat hij hem trots zal blijven maken.

Wat zei een fan over de impact van Keith?
Een fan herinnerde zich een ontmoeting met Keith meer dan 30 jaar geleden, waarbij hij haar optilde, zei dat ze op zijn dochter leek en haar op de wang kuste. Ze betuigde haar medeleven en noemde Keith een goede man.

Gerelateerde links:
tobykeith.com (officiële website van Toby Keith)