Zoon onthult de laatste woorden van zijn vermoorde moeder

Een zoon van een vermoorde vrouw heeft onlangs de hartverscheurende laatste woorden van zijn moeder onthuld voordat haar lichaam werd gevonden in een auto, jaren na de onopgeloste moord. Op 21 september 2001 organiseerde Sherri Malarik een slaapfeestje voor haar vijf kinderen en hun neven en nichten. Haar man, Gregory, riep haar naar de achtertuin van hun huis in de buitenwijken van Florida, volgens het verhaal van haar zoon.

Sherri’s zoon, Jacob Malarik, herinnert zich “Ik herinner me alleen dat mijn moeder langs liep en nonchalant zei: ‘Hé, ik ga even naar buiten om met je vader te praten'”, vertelde Jacob Malarik aan de Pensacola News Journal in 2023. “En dat was het laatste wat ik van haar zag.”

Gregory Malarik werd twee keer vervolgd voor de moord op zijn vrouw. Jacob en zijn broer, Gregory “Little Greg” Malarik, getuigden beiden dat ze hun vader zagen thuiskomen en meteen naar zijn kamer gingen. Toen de jongens aan Gregory vroegen waar hun moeder was, antwoordde hij dat Sherri naar de winkel was gegaan om melk te halen.

De volgende ochtend werd het lichaam van Sherri ontdekt in de minivan van het gezin op een parkeerplaats in de buurt van Pensacola, Florida. Ze was twee keer neergeschoten met een .25-kaliber pistool.

Gedurende de hele zaak waren onderzoekers verdacht van Gregory, vooral nadat aan het licht kwam dat hij jarenlang een affaire had gehad met een vrouw genaamd Jennifer Spohn terwijl Sherri als luchtverkeersleider bij de marine in Griekenland gestationeerd was.

Bijna 19 jaar na de moord op Sherri werd Gregory gearresteerd op 7 maart 2020, nadat Spohn in ruil voor immuniteit had bekend dat ze hem had geholpen om bewijsmateriaal te verbergen en de plaats delict te ontvluchten.

Na twee moordprocessen werd Gregory nooit veroordeeld voor de moord op Sherri. Het eerste proces eindigde in een jury die het niet eens kon worden en de rechter was genoodzaakt een mistrial uit te roepen.

In oktober 2023 stond Gregory opnieuw terecht, deze keer met zijn jongste dochter Tera als getuige van zijn verdediging. Na meer dan acht uur beraadslagen besloot de jury dat Gregory niet schuldig was aan de moord op Sherri.

Hoewel Jacob nog steeds gelooft dat Gregory zijn moeder heeft vermoord, heeft Tera, nu 26 jaar oud, openlijk haar vader gesteund. Na zijn vrijspraak plaatste Tera een bericht van steun voor haar vader op Facebook, volgens NBC News: “Gelukkig heeft gerechtigheid gezegevierd en is mijn vader onschuldig.”

Een zoon van een vermoorde vrouw onthult de laatste woorden van zijn moeder

Wat gebeurde er op de avond van de moord?
Op 21 september 2001 organiseerde Sherri Malarik een slaapfeestje voor haar vijf kinderen en hun neven en nichten. Haar man, Gregory, riep haar naar de achtertuin van hun huis in de buitenwijken van Florida, volgens het verhaal van haar zoon.

Wat zijn de laatste woorden van Sherri?
Sherri’s zoon, Jacob Malarik, herinnert zich dat zijn moeder nonchalant zei: “Hé, ik ga even naar buiten om met je vader te praten”. Dit waren de laatste woorden die Jacob van zijn moeder hoorde.

Wie werd verdacht van de moord?
Gregory Malarik, de echtgenoot van Sherri, werd twee keer vervolgd voor de moord op zijn vrouw. Zowel Jacob als zijn broer, Gregory “Little Greg” Malarik, getuigden dat ze hun vader zagen thuiskomen en meteen naar zijn kamer gingen. Toen ze vroegen waar hun moeder was, vertelde hij dat ze naar de winkel was gegaan om melk te halen.

Wat gebeurde er de volgende ochtend?
De volgende ochtend werd het lichaam van Sherri gevonden in de minivan van het gezin op een parkeerplaats in de buurt van Pensacola, Florida. Ze was neergeschoten met een .25-kaliber pistool.

Waarom was Gregory verdacht?
Onderzoekers waren gedurende de hele zaak verdacht van Gregory, vooral nadat bekend werd dat hij een affaire had gehad met een vrouw genaamd Jennifer Spohn terwijl Sherri in Griekenland werkte als luchtverkeersleider bij de marine.

Hoe verliepen de rechtszaken?
Na twee moordprocessen werd Gregory niet veroordeeld voor de moord op Sherri. Het eerste proces eindigde zonder overeenstemming tussen de juryleden en er werd een mistrial uitgeroepen. In oktober 2023 werd Gregory opnieuw berecht, dit keer met zijn jongste dochter Tera als getuige van zijn verdediging. Na meer dan acht uur beraadslagen oordeelde de jury dat Gregory onschuldig was aan de moord op Sherri.

Wie gelooft dat Gregory schuldig is?
Hoewel Jacob nog steeds gelooft dat zijn vader zijn moeder heeft vermoord, heeft Tera, nu 26 jaar oud, openlijk haar vader gesteund. Na zijn vrijspraak plaatste Tera een bericht van steun voor haar vader op Facebook waarin ze zegt dat gerechtigheid heeft gezegevierd en haar vader onschuldig is.

Belangrijke termen en jargon in het artikel:
– Mistrial: Een situatie waarin een rechtszaak geen geldig of definitief resultaat heeft.
– Affaire: Een geheime romantische of seksuele relatie.
– Luchtverkeersleider: Een persoon die verantwoordelijk is voor het beheren en coördineren van de beweging van vliegtuigen op een luchthaven of in het luchtruim.

Gerelateerde links:
Pensacola News Journal
NBC News