Een belangrijke adviseur van de 2024 campagne van Donald Trump heeft een boodschap voor enkele van de welvarendste Republikeinse donateurs in het land: neem de verdeeldheid zaaiende retoriek van de voormalige president niet al te serieus. Susie Wiles deed dinsdag haar verhaal op een besloten bijeenkomst van de American Opportunity Alliance, een groep Republikeinse megadonoren onder leiding van Paul Singer, oprichter van Elliot Investment Management.

In het luxueuze Four Seasons Hotel in Palm Beach, Florida, moedigde Wiles de invloedrijke donateurs aan om Trumps beledigende opmerkingen te negeren en zich te concentreren op het feit dat de voormalige president in de Republikeinse voorverkiezingen op pole position staat, zo meldden ingewijden. Wiles erkende dat Donald Trump dingen gaat zeggen die mensen niet leuk vinden, maar betoogde dat hij op koers ligt om de nominatie van zijn partij binnen te slepen en dat hij de beste hoop is van de GOP om de zittende president Joe Biden te verslaan, aldus een bron die bekend is met haar uitspraken.

Wiles’ inspanning om nieuwe donateurs aan Trumps zijde te krijgen, kwam enkele dagen nadat de voormalige president mensen bedreigde die hadden gedoneerd aan zijn rivaal, voormalig VN-ambassadeur Nikki Haley. “Iedereen die een ‘bijdrage’ levert aan [Haley], vanaf dit moment voorwaarts, zal permanent worden uitgesloten van het MAGA-kamp. We willen hen niet en zullen hen niet accepteren,” schreef Trump op 24 januari op Truth Social. Enkele van deze donateurs van Haley waren dinsdag aanwezig toen Wiles haar verhaal deed, aldus de bron die anonimiteit kreeg om de privébijeenkomst te beschrijven.

Wiles’ boodschap aan donateurs om Trumps hyperbolische retoriek gewoon te negeren, doet denken aan de interpretatie van het Witte Huispersoneel tijdens het presidentschap van Trump. Als machtigste persoon ter wereld bewogen Trumps berichten op sociale media regelmatig financiële markten, zowel in positieve als negatieve zin. Trumps medewerkers benadrukten vaak dat zijn tweets geen officieel beleid van de regering vertegenwoordigden. “Het zijn geen beleidsmaatregelen,” beweerde de nationale veiligheidsmedewerker van het Witte Huis, Sebastian Gorka, in 2017 toen hem werd gevraagd naar Trumps tweets.

In Palm Beach leek Wiles’ verhaal op dinsdag in ieder geval enig succes te hebben bij sommige deelnemers. Na haar uitspraken werd opgemerkt dat assistenten van enkele leden van de American Opportunity Alliance aan Wiles vroegen om haar contactgegevens, voor het geval hun bazen geld wilden doneren aan Trump, aldus de bronnen. Noch Wiles, noch een woordvoerder van de Trump-campagne reageerde op het verzoek om commentaar van CNBC voor publicatie. Ook een woordvoerder van Singer reageerde niet onmiddellijk op een vraag van CNBC.

Op dit moment leidt Trump Haley met ongeveer 30 procentpunten in haar thuisstaat South Carolina, volgens een gemiddelde van peilingen van Real Clear Politics. De Palmetto State houdt zijn Republikeinse voorverkiezingen op 24 februari. Campagneleider Betsy Ankney van Haley sprak ook tot de door Singer gesteunde donorgroep op dinsdag, meldde NBC News. Terwijl Ankney sprak met de donateurs in Florida, was de voormalige gouverneur van South Carolina druk bezig met een reeks fondsenwervingsactiviteiten in New York City. Een woordvoerder van de campagne van Haley zei dat de evenementen deze week in New York meer dan $1,5 miljoen hebben opgebracht. Hoewel dit veel geld lijkt, is het slechts een druppel op de gloeiende plaat in de wereld van de presidentsverkiezingen.

Ter vergelijking: op dezelfde dag dat Wiles sprak in Palm Beach, haalde zittend president Joe Biden, de waarschijnlijke tegenstander van de GOP-kandidaat in november, ook campagnegeld op in de Sunshine State. Alleen al tijdens een cocktailparty haalde Biden meer dan $6 miljoen op voor zijn herverkiezingscampagne en de bijbehorende steungroepen.

FAQ:

1. Wie heeft een boodschap voor Republikeinse donateurs?
– Susie Wiles, een belangrijke adviseur van de 2024 campagne van Donald Trump, heeft een boodschap voor enkele van de welvarendste Republikeinse donateurs in het land.

2. Wat is de boodschap van Wiles aan de donateurs?
– Wiles moedigde de donateurs aan om Trumps beledigende opmerkingen te negeren en zich te concentreren op het feit dat de voormalige president in de Republikeinse voorverkiezingen op pole position staat. Ze betoogde dat hij de beste hoop is van de GOP om de zittende president Joe Biden te verslaan.

3. Wat zei Trump over donateurs van Nikki Haley?
– Trump bedreigde mensen die hadden gedoneerd aan zijn rivaal, voormalig VN-ambassadeur Nikki Haley. Hij verklaarde dat ze permanent zouden worden uitgesloten van het MAGA-kamp.

4. Wat was het standpunt van Trumps medewerkers over zijn tweets?
– Trumps medewerkers benadrukten vaak dat zijn tweets geen officieel beleid van de regering vertegenwoordigden.

5. Welk succes had Wiles bij sommige deelnemers in Palm Beach?
– Na haar uitspraken vroegen assistenten van enkele leden van de American Opportunity Alliance aan Wiles om haar contactgegevens, voor het geval hun bazen geld wilden doneren aan Trump.

6. Wie is de huidige leider in de peilingen in South Carolina?
– Op dit moment leidt Trump Nikki Haley met ongeveer 30 procentpunten in haar thuisstaat South Carolina.

7. Hoeveel geld heeft Biden opgehaald tijdens een cocktailparty in Florida?
– Tijdens een cocktailparty in Florida haalde Biden meer dan $6 miljoen op voor zijn herverkiezingscampagne en de bijbehorende steungroepen.

Definitions:

1. Republikeinse voorverkiezingen: Een proces waarbij Republikeinse kandidaten voor het presidentschap worden geselecteerd, voordat de algemene verkiezingen plaatsvinden.

2. MAGA-kamp: MAGA staat voor “Make America Great Again”, de slogan van de campagne van Donald Trump in 2016 en 2020. Het MAGA-kamp verwijst naar de aanhangers van Trump en zijn politieke beweging.

Suggested related link: CNBC