Herinneringen aan Apollo Creed-acteur Carl Weathers

Carl Weathers, bekend om zijn rol als Apollo Creed in de Rocky-films, is op 76-jarige leeftijd rustig in zijn slaap overleden. Fans van de Rocky-franchise rouwen om zijn verlies en herinneren zich zijn laatste woorden in de iconische rol, waarin hij Sylvester Stallone’s Rocky dwong om een belofte te maken.

Hoewel Weathers vooral bekend is vanwege zijn rol in de eerste vier Rocky-films, heeft hij ook deelgenomen aan verschillende andere projecten, waaronder Predator, The Mandalorian, Happy Gilmore en Arrested Development. Hij heeft ook ervaring als tv-regisseur en heeft afleveringen geregisseerd van The Mandalorian, Chicago Med, FBI, Law & Order en Hawaii Five-O.

Apollo Creed, gespeeld door Carl Weathers, verscheen voor het eerst als de opvallende zwaargewicht kampioen in Rocky, gekleed in de kleuren van Uncle Sam. Hij speelde vervolgens nog in drie andere films de rol van Creed. In zijn laatste optreden daagt de verouderde Apollo Creed de geduchte Russische bokser Ivan Drago uit voor een tentoonstellingsbokswedstrijd.

Helaas neemt het gevecht tussen Creed en de genadeloze Drago een onverwachte wending. Creed’s coach smeekt hem na de eerste ronde te stoppen, aangezien Drago duidelijk de overhand heeft. Tijdens dit moment in de film spreekt Carl Weathers zijn laatste woorden uit tegen Sylvester Stallone’s Rocky: “Ik wil dat je me belooft dat je deze wedstrijd niet stopt, wat er ook gebeurt. [pauze] Wat er ook gebeurt!”

De fatale klap komt tijdens de tweede ronde, wanneer Drago Creed meedogenloos blijft slaan. Rocky aarzelt om de handdoek in de ring te gooien vanwege zijn belofte aan Creed. Dit resulteert in het tragische overlijden van Creed in de ring, terwijl Rocky en Mary Anne, de vrouw van Creed, machteloos toekijken. Drago verklaart onverschillig tegenover de media: “Als hij sterft, sterft hij.”

De erfenis van Apollo Creed, gespeeld door Carl Weathers, blijft vele jaren na de release van Rocky IV een inspiratiebron. Dit wordt weerspiegeld in de Creed-films, waarin Michael B. Jordan de rol speelt van Apollo Creed’s buitenechtelijke zoon, Adonis “Donnie” Johnson Creed.

Sylvester Stallone betuigt zijn verdriet over het verlies van zijn co-ster Carl Weathers in een emotionele video op Instagram. Stallone beschrijft Weathers als een integraal onderdeel van zijn leven en de sleutel tot het succes van de Rocky-films. Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers’ collega-acteur in Predator, noemt Weathers een buitengewone atleet, een fantastische acteur en een geweldig persoon.

Veelgestelde vragen:

1. Wie is Carl Weathers?
Carl Weathers is een acteur bekend om zijn rol als Apollo Creed in de Rocky-films.

2. Op welke leeftijd overleed Carl Weathers?
Carl Weathers overleed op 76-jarige leeftijd.

3. In welke andere projecten heeft Carl Weathers deelgenomen?
Naast de Rocky-films heeft Carl Weathers ook deelgenomen aan projecten zoals Predator, The Mandalorian, Happy Gilmore en Arrested Development. Hij heeft ook ervaring als tv-regisseur.

4. Wie speelde Apollo Creed?
Carl Weathers speelde de rol van Apollo Creed in de Rocky-films.

5. Hoe eindigde het personage Apollo Creed in de films?
Het personage Apollo Creed overlijdt tijdens een bokswedstrijd in de ring in Rocky IV.

6. Wie speelt de rol van Apollo Creed’s zoon in de Creed-films?
Michael B. Jordan speelt de rol van Apollo Creed’s buitenechtelijke zoon, Adonis “Donnie” Johnson Creed, in de Creed-films.

7. Hoe heeft Sylvester Stallone gereageerd op het overlijden van Carl Weathers?
Sylvester Stallone heeft zijn verdriet geuit over het verlies van Carl Weathers in een emotionele video op Instagram, waarin hij Weathers beschreef als een integraal onderdeel van zijn leven en het succes van de Rocky-films.

Belangrijke termen en jargon:

– Rocky-franchise: De serie films rondom het personage Rocky Balboa, gespeeld door Sylvester Stallone.
– Buitenechtelijk: Niet wettelijk erkend, in dit geval verwijzend naar de relatie tussen Apollo Creed en zijn zoon.
– Tentoonstellingsbokswedstrijd: Een bokswedstrijd die wordt gehouden voor amusement en entertainment, zonder officiële titel op het spel.

Gerelateerde links:

rocky.com – De officiële website van de Rocky-filmserie.
IMDb – Carl Weathers – Een overzicht van Carl Weathers’ filmografie en biografie op de Internet Movie Database.
IMDb – Rocky IV – Informatie over de film Rocky IV op de Internet Movie Database.
Instagram video van Sylvester Stallone – De emotionele video waarin Sylvester Stallone zijn verdriet uit over het verlies van Carl Weathers.