Het Populaire woordspel Wordle blijft mensen betoveren in 2022

Wordle, het populaire woordspel, is al enkele jaren oud, maar weet nog steeds spelers aan hun telefoonschermen te binden sinds 2021. En het is geen wonder dat de populariteit van het spel niet afneemt: het is gratis te spelen en biedt een eenvoudig concept voor een leuk en boeiend puzzelspel dat niet te veel tijd in beslag neemt.

Om te spelen krijg je zes pogingen om het antwoord van de dag te raden. Elke poging geeft je een nieuwe hint, totdat je het juiste antwoord hebt gevonden of geraden.

Zelfs als je dagelijks sinds de lancering speelt, kan Wordle soms nog steeds lastig zijn. Sommige antwoorden zijn gemakkelijker dan andere, en soms zijn het zelfs woorden die je misschien nog nooit hebt gehoord. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te verzekeren dat er niets mis is met af en toe een kleine hint. We zullen proberen je aanwijzingen te geven zonder te veel van het antwoord weg te geven.

Hier is het Wordle-antwoord van vandaag:

Hint en aanwijzingen voor Wordle van vandaag (957e puzzel, 1 februari)
Om te beginnen, het Wordle-antwoord van gisteren (31 januari) was “BULKY”. Hier zijn je aanwijzingen voor het Wordle-antwoord van vandaag:

Dit woord is een bijvoeglijk naamwoord
Het verwijst naar een persoon, dier of plant die leeft en niet dood is
Het begint met een “A”

Wordle. Credit: Jonathan Raa/NurPhoto via Getty Images
Het Wordle-antwoord van vandaag (1 februari)
Zit je nog steeds vast? Geen zorgen, we hebben je gedekt! Het Wordle-antwoord van vandaag heeft drie klinkers en geen herhalende letters.
Hier is het antwoord voor de Wordle van vandaag (puzzel 957 op 1 februari): “ALIVE”

We zullen deze pagina dagelijks bijwerken om ervoor te zorgen dat je altijd het nieuwste Wordle-antwoord hebt. Maar als je liever niet elke dag wilt controleren, zijn er handige tips om zelf de puzzel van elke dag op te lossen. Begin bijvoorbeeld met een woord dat veel klinkers bevat – zoals wiskundige Jonathan Olson heeft geïdentificeerd, zijn enkele goede woorden om mee te beginnen “Salet”, “Rance”, “Alter” en “Crate”.

Archief van eerdere Wordle-antwoorden
Als je het antwoord voor Wordle vandaag wilt raden, kan het handig zijn om te weten welke woorden er eerder zijn geweest. Hier zijn enkele recente antwoorden:

EXPEL
LEGGY
EMBER
SNAKE
ALOOF
STILL
TWEAK

Wordle. Credit: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images
Vergelijkbare spellen als Wordle
Als je moeite hebt om het antwoord elke dag te vinden, is er goed nieuws: er zijn tal van andere vergelijkbare spellen die je kennis op andere gebieden kunnen testen. Het succes van Wordle heeft ervoor gezorgd dat iedereen heeft geprobeerd soortgelijke spellen te maken – zelfs Weezer-frontman Rivers Cuomo heeft zijn bijdrage geleverd door Weezle te lanceren, waarbij spelers elke dag een songtekst van de band moeten raden.

Als Weezer niet jouw band is, is er altijd Taylordle – hetzelfde spel, maar dan met songteksten van Taylor Swift.

Daarnaast is er ook een Battle Royale, een dungeon crawler en een spel dat je geografische kennis test – dus er is momenteel genoeg om uit te kiezen. Er is zelfs een NSFW-versie alleen voor volwassenen!

Wordle is gratis beschikbaar op pc en mobiel.

Veelgestelde vragen over Wordle:

1. Wat is Wordle?
Wordle is een gratis woordspel dat spelers aan hun telefoonschermen bindt sinds 2021. Het is een eenvoudig en boeiend puzzelspel dat niet te veel tijd in beslag neemt.

2. Hoe speel ik Wordle?
Bij Wordle krijg je zes pogingen om het antwoord van de dag te raden. Elke poging geeft je een nieuwe hint, totdat je het juiste antwoord hebt gevonden of geraden.

3. Wat was het Wordle-antwoord van gisteren?
Het Wordle-antwoord van gisteren (31 januari) was “BULKY”.

4. Wat is het Wordle-antwoord van vandaag?
Het Wordle-antwoord van vandaag (1 februari) is “ALIVE”. Het is een bijvoeglijk naamwoord dat verwijst naar een persoon, dier of plant die leeft en niet dood is. Het begint met een “A” en heeft drie klinkers en geen herhalende letters.

5. Zijn er tips om de Wordle-puzzel op te lossen?
Als je niet elke dag wilt controleren, zijn er handige tips om zelf de puzzel van elke dag op te lossen. Een tip is om te beginnen met een woord dat veel klinkers bevat, zoals “Salet”, “Rance”, “Alter” en “Crate”.

6. Waar kan ik eerdere Wordle-antwoorden vinden?
Als je het antwoord voor Wordle vandaag wilt raden, kan het handig zijn om te weten welke woorden er eerder zijn geweest. Hier is een archief van enkele recente antwoorden: “EXPEL”, “LEGGY”, “EMBER”, “SNAKE”, “ALOOF”, “STILL” en “TWEAK”.

7. Zijn er vergelijkbare spellen als Wordle?
Ja, er zijn tal van andere vergelijkbare spellen die je kennis op andere gebieden kunnen testen. Enkele vergelijkbare spellen zijn Weezle, waarbij spelers elke dag een songtekst van de band Weezer moeten raden, en Taylordle, hetzelfde spel maar dan met songteksten van Taylor Swift.

8. Waar kan ik Wordle spelen?
Wordle is gratis beschikbaar op pc en mobiel.

Links:
Wordle Officiële Website
Weezer Band Website
Taylordle Website