Therapiedier Charlie brengt rust en ontspanning op school

Op de Southwestern Wisconsin School District blijft er één ding hetzelfde, ondanks het veranderen van het kalenderjaar: therapiedier Charlie’s toewijding aan zijn werk. Als een echte vertrouwde kracht op school is Charlie, de vierpotige metgezel van schooladviseur Angela Bibb, “een onderdeel van het meubilair geworden”, aldus Bibb.

Hoewel Charlie slechts vier jaar oud is, heeft hij volgens Bibb een kalmerend effect op de mensen om hem heen. Deze eigenschap maakt hem een uitstekende compagnon voor zijn werk op het kantoor van de schooladviseur. “Hier blinkt Charlie uit”, zegt Bibb. “Hij houdt ervan om op school te zijn.”

Charlie is een gewoontedier. Hoewel hij enthousiast is om elke dag naar huis te gaan, staat hij ‘s ochtends altijd klaar bij de deur om naar school te gaan en lijkt hij het tijdens de pauzes erg te missen, aldus Bibb. Hij werkt al sinds Bibb hem in haar familie heeft opgenomen zij aan zij met haar op de school.

Charlie werd getraind als een therapiedier en bleek perfect te passen bij de functie op de Southwestern. Zijn rustige temperament en liefdevolle persoonlijkheid maken hem bij uitstek geschikt om de angstniveaus van de mensen om hem heen te verminderen, voegt Bibb eraan toe.

De aanwezigheid van Charlie lijkt studenten te ontspannen die gestrest zijn door aanstaande tests en ook studenten die moeite hebben om zich te openen, zegt Bibb. Er zijn momenten geweest waarop studenten pas een dialoog met Bibb zijn aangegaan over belangrijke onderwerpen nadat ze Charlie hebben kunnen aaien. Het hebben van Charlie lijkt sommige barrières voor gesprekken te doorbreken en studenten meer op hun gemak te stellen. “We hebben het geluk dat hij er is”, aldus Bibb.

Voor Bibb is Charlie haar schaduw op het werk. “Waar mevrouw Bibb ook gaat, gaat Charlie”, zegt Euler, een achtsteklasser, waardoor Charlie vaak in de buurt van de studenten is.

Hoewel hij graag aandacht krijgt, is Charlie niet te opdringerig. Hij wacht altijd op toestemming om naar studenten toe te gaan, zegt Bibb. “Hij luistert heel goed. Hij is erg lief en gevoelig.” Hij let goed op wat Bibb doet en zorgt ervoor dat ze nooit te ver van hem afdwaalt. Maar zodra hij weet dat ze in de buurt is, zal hij graag op de vloer gaan liggen en ontspannen, of het nu in het klaslokaal is of in de gang.

Charlie heeft een speciale persoonlijkheid die hem perfect geschikt maakt voor zijn rol als therapiedier. “Hij wordt nooit boos, hij gromt niet”, zegt Bibb. Ze merkt op dat ze hem slechts een paar keer heeft horen blaffen in de jaren dat ze hem heeft, en dat gebeurde alleen thuis als er iets gebeurde dat zijn aandacht trok, zoals wanneer er iemand aan de deur klopt die hij niet kent.

Charlie heeft niet veel regelmatige training nodig, omdat zijn werk op school hem natuurlijk lijkt af te gaan, zegt Bibb. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is om verantwoordelijk te zijn voor een viervoetige partner op school, denkt Bibb dat elke school een therapiehond zou moeten hebben. “We willen dat de school een tweede thuis is voor kinderen”, en de aanwezigheid van therapiedieren helpt bij het bereiken van dat doel, zegt ze. “Hij luistert heel goed. Hij is erg lief en gevoelig,” aldus schooladviseur Angela Bibb.

Veelgestelde vragen:

1. Wie is Charlie en waar werkt hij?
– Charlie is een therapiedier en werkt op de Southwestern Wisconsin School District.

2. Wat voor effect heeft Charlie op de mensen om hem heen?
– Charlie heeft een kalmerend effect en vermindert angstniveaus.

3. Waarom is Charlie geschikt als therapiedier?
– Charlie heeft een rustig temperament en een liefdevolle persoonlijkheid.

4. Wat voor invloed heeft Charlie op studenten?
– De aanwezigheid van Charlie ontspant gestreste studenten en helpt andere studenten zich meer op hun gemak te voelen.

5. Hoe gedraagt Charlie zich op het werk?
– Charlie is niet opdringerig en wacht altijd op toestemming om naar studenten toe te gaan.

6. Heeft Charlie veel training nodig?
– Charlie lijkt natuurlijk geschikt voor zijn werk en heeft daarom niet veel regelmatige training nodig.

Definities:

– Therapiedier: een dier dat speciaal getraind is om therapeutische ondersteuning te bieden aan mensen in verschillende omgevingen.

Suggesties voor gerelateerde links:

Southwestern Wisconsin School District
Animal Assisted Therapy – Psychology Today