Hoe Susie Wiles potentiële Trump-donoren probeert te overtuigen

Een topadviseur van Donald Trump’s campagne voor de presidentsverkiezingen van 2024 heeft een boodschap voor enkele van de rijkste Republikeinse donateurs van het land: Neem de verdeeldheid zaaiende retoriek van de voormalige president niet te serieus. Susie Wiles deed deze uitspraak tijdens een besloten bijeenkomst van de American Opportunity Alliance, een groep Republikeinse megadonoren onder leiding van oprichter van Elliot Investment Management, Paul Singer.

Terwijl ze sprak in het luxe Four Seasons Hotel in Palm Beach, Florida, moedigde Wiles de invloedrijke donateurs aan om de meer beledigende opmerkingen van Trump simpelweg te negeren en zich te focussen op het feit dat de voormalige president de koploper is in de Republikeinse voorverkiezingen, aldus ingewijden. Wiles erkende dat Donald Trump dingen zal zeggen die mensen niet leuk vinden. Maar zij weerlegde dat de voormalige president op het punt staat om zijn partij’s nominatie binnen te halen en dat hij de beste kans van de GOP is om zittend president Joe Biden te verslaan, volgens een bron.

Wiles’ poging om nieuwe donateurs aan te trekken voor Trump kwam slechts enkele dagen nadat de voormalige president dreigde met permanente uitsluiting uit het MAGA-kamp voor mensen die gedoneerd hadden aan zijn rivaal, voormalig VN-ambassadeur Nikki Haley. Enkele van deze donateurs van Haley waren aanwezig in de zaal terwijl Wiles haar pitch deed, aldus de bron die anonymiteit kreeg om de besloten vergadering te beschrijven.

Het negeren van Trump’s hyperbolische retoriek is vergelijkbaar met het standpunt van het Witte Huispersoneel tijdens Trump’s presidentschap. Als de machtigste persoon ter wereld op dat moment, hadden Trump’s social media posts vaak invloed op de financiële markten, zowel positief als negatief. Medewerkers van Trump benadrukten regelmatig dat zijn tweets niet de officiële standpunten van de regering weergaven. In Palm Beach leek Wiles’ boodschap aan sommige deelnemers te werken. Na haar opmerkingen vroegen medewerkers van enkele leden van de American Opportunity Alliance Wiles om haar contactgegevens, voor het geval hun bazen wilden doneren aan Trump, aldus bronnen.

Zowel Wiles als een woordvoerder van de Trump-campagne hebben niet gereageerd op verzoeken om commentaar van CNBC. Ook heeft een vertegenwoordiger van Singer niet direct gereageerd op een verzoek van CNBC. Op dit moment leidt Trump Haley in haar thuisstaat South Carolina met ongeveer 30 procentpunten, volgens een gemiddelde van peilingen van Real Clear Politics. South Carolina zal op 24 februari haar Republikeinse voorverkiezing houden. Het campagneteam van Haley, onder leiding van Betsy Ankney, heeft ook geprobeerd de donateurgroep van Singer te overtuigen, volgens NBC News. Terwijl Ankney sprak met de donateurs in Florida, was de voormalige gouverneur van South Carolina druk bezig met fondsenwervingsevenementen in New York City. Een woordvoerder van de campagne van Haley zei dat de evenementen deze week in New York meer dan $1,5 miljoen hebben opgebracht. Dit lijkt misschien veel geld, maar in de wereld van de presidentsverkiezingen is het een druppel op een gloeiende plaat. Op dezelfde dag dat Wiles sprak in Palm Beach, haalde zittend president Joe Biden, waarschijnlijk de tegenstander van de Republikeinse kandidaat in november, ook campagnegeld op in Florida. Op een enkele cocktailparty haalde Biden meer dan $6 miljoen op voor zijn herverkiezingscampagne en bondgenoten.

Een FAQ-sectie gebaseerd op de belangrijkste onderwerpen en informatie die in het artikel worden gepresenteerd:

V: Wie gaf advies aan de rijke Republikeinse donoren?
A: Susie Wiles, een topadviseur van Donald Trump’s campagne voor de presidentsverkiezingen van 2024, gaf advies aan de donoren.

V: Wat was de boodschap van Wiles aan de donoren?
A: Wiles moedigde de donateurs aan om de controversiële opmerkingen van Trump te negeren en zich te richten op zijn positie als koploper in de Republikeinse voorverkiezingen.

V: Wie was de organisator van de bijeenkomst?
A: De bijeenkomst werd georganiseerd door de American Opportunity Alliance, een groep Republikeinse megadonoren onder leiding van Paul Singer, oprichter van Elliot Investment Management.

V: Wat was de reactie van de donateurs op Wiles’ boodschap?
A: Na haar opmerkingen vroegen medewerkers van sommige donateurs om de contactgegevens van Wiles, voor het geval hun bazen wilden doneren aan Trump.

V: Heeft de campagne van Nikki Haley ook geprobeerd de donateurs te overtuigen?
A: Ja, het campagneteam van Nikki Haley heeft ook geprobeerd de donateurs ervan te overtuigen om aan haar campagne te doneren.

Key terms/jargon:
– Presidentsverkiezingen: Een verkiezing waarbij de president van een land wordt gekozen.
– Republikeinse: Verwijst naar de Republikeinse Partij in de Verenigde Staten, een van de twee grote politieke partijen.
– Megadonoren: Person or groep met een zeer grote politieke donatie.
– Rivaal: Iemand die concurreert met of strijdt tegen een andere persoon of groep.
– VN-ambassadeur: Verwijst naar de ambassadeur die een land vertegenwoordigt bij de Verenigde Naties.
– Nominatie: De selectie van een persoon als kandidaat voor een politiek ambt.
– GOP: Afkorting voor Grand Old Party, een bijnaam voor de Republikeinse Partij.
– Huidig(e): Verwijst naar degene die momenteel in functie is.
– Gemiddelde van peilingen: Een gemiddelde van verschillende opiniepeilingen om een algemeen beeld te krijgen van de steun voor een bepaalde kandidaat of partij.
– Herverkiezingscampagne: Een campagne om herkozen te worden als president.

Suggested related links:
CNBC
Republikeinse Partij
Real Clear Politics
Witte Huis