Nieuwe woorden toegevoegd aan het woordenboek van Merriam-Webster in 2023

Merriam-Webster heeft onlangs aangekondigd dat er maar liefst 327 nieuwe woorden zijn toegevoegd aan hun woordenboek, samen met 173 nieuwe definities en 1.228 herziene definities. Onder deze nieuwe toevoegingen zijn enkele interessante woorden die zijn geïnspireerd door de Generatie Z.

Een van deze nieuwe woorden is “The ick”, dat een plotseling gevoel van afkeer of walging beschrijft, vaak als reactie op het gedrag van een ander persoon. Dit gevoel kan ons overvallen en ons doen afstand nemen van de persoon in kwestie.

Een ander woord is “Mid”, wat een bijvoeglijk naamwoord is dat iets beschrijft als middelmatig, niet indrukwekkend of teleurstellend. Het wordt vaak gebruikt om iets aan te duiden dat niet voldoet aan onze verwachtingen of normen.

Een interessant woord dat is toegevoegd is “bed rotting”, wat verwijst naar de praktijk van vele uren in bed doorbrengen tijdens de dag, vaak met snacks of een elektronisch apparaat, als een vrijwillige vorm van terugtrekking uit activiteiten of stress. Dit kan een manier zijn om te ontspannen en tot rust te komen.

Verder hebben we het woord “boobne”, wat informeel is en verwijst naar puistjes of uitslag in het gebied van de borsten of op de bovenrug, veroorzaakt door een beha die schuurt, niet schoon is of gemaakt is van allergisch materiaal. Het is een ongemak dat veel vrouwen kunnen ervaren.

“Pretty privilege” is een term die verwijst naar het onverdiende en grotendeels onopgemerkte voordeel dat iemand heeft door te voldoen aan de schoonheidsidealen van hun cultuur. Het benadrukt de sociale voordelen die mensen kunnen hebben op basis van hun uiterlijk.

Een ander interessant woord dat is toegevoegd is “greedflation”, wat verwijst naar een stijging van prijzen, huurprijzen of iets dergelijks die niet het gevolg is van marktdruk of enige andere organische factor binnen de economie, maar veroorzaakt wordt door bedrijfsleiders, bestuurders, vastgoedeigenaren, enz., met als enige doel om de winst te verhogen, zelfs als deze al gezond of overdreven is.

Het is fascinerend om te zien hoe onze taal voortdurend verandert en evolueert. Terwijl sommige van deze nieuwe woorden specifiek zijn voor de huidige generatie, zijn er ook woorden toegevoegd die al langere tijd in omloop zijn en voortdurend worden gebruikt. Taal blijft zich ontwikkelen en we zijn altijd nieuwsgierig naar wat ons te wachten staat.

Veelgestelde vragen over de recente toevoegingen aan het woordenboek van Merriam-Webster

Wat zijn enkele nieuwe woorden die zijn toegevoegd aan het woordenboek?
Enkele nieuwe woorden die zijn toegevoegd, zijn onder andere “The ick”, “Mid”, “bed rotting”, “boobne”, “pretty privilege” en “greedflation”.

Wat betekent het woord “The ick”?
“The ick” is een woord dat een plotseling gevoel van afkeer of walging beschrijft, vaak als reactie op het gedrag van een ander persoon.

Wat betekent het woord “Mid”?
“Mid” is een bijvoeglijk naamwoord dat iets beschrijft als middelmatig, niet indrukwekkend of teleurstellend. Het wordt vaak gebruikt om iets aan te duiden dat niet voldoet aan onze verwachtingen of normen.

Wat is de betekenis van “bed rotting”?
“Bed rotting” verwijst naar de praktijk van vele uren in bed doorbrengen tijdens de dag, vaak met snacks of een elektronisch apparaat, als een vrijwillige vorm van terugtrekking uit activiteiten of stress. Het kan een manier zijn om te ontspannen en tot rust te komen.

Wat betekent het informele woord “boobne”?
“Boobne” verwijst informeel naar puistjes of uitslag in het gebied van de borsten of op de bovenrug, veroorzaakt door een beha die schuurt, niet schoon is of gemaakt is van allergisch materiaal. Het is een ongemak dat veel vrouwen kunnen ervaren.

Wat houdt “pretty privilege” in?
“Pretty privilege” is een term die verwijst naar het onverdiende en grotendeels onopgemerkte voordeel dat iemand heeft door te voldoen aan de schoonheidsidealen van hun cultuur. Het benadrukt de sociale voordelen die mensen kunnen hebben op basis van hun uiterlijk.

Wat betekent “greedflation”?
“Greedflation” verwijst naar een stijging van prijzen, huurprijzen of iets dergelijks die niet het gevolg is van marktdruk of enige andere organische factor binnen de economie, maar veroorzaakt wordt door bedrijfsleiders, bestuurders, vastgoedeigenaren, enz., met als enige doel om de winst te verhogen, zelfs als deze al gezond of overdreven is.

Hoe verandert onze taal?
Onze taal verandert en evolueert voortdurend. Sommige van de nieuwe woorden zijn specifiek voor de huidige generatie, terwijl andere al langere tijd in omloop zijn en voortdurend worden gebruikt. Taal blijft zich ontwikkelen en het is interessant om te zien wat ons in de toekomst te wachten staat.

Gerelateerde links:
Merriam-Webster (Hoofddomein)