Randy: Van Achtergrondstem tot Geliefde Bijfiguur in Futurama

Randy was oorspronkelijk “gewoon een man”. Eigenlijk was het de bedoeling dat hij niet meer was dan een stem op de achtergrond die af en toe wat uitleg gaf of een geruststellend geluid maakte. John DiMaggio was degene die het personage wat meer leven inblies. Op de vraag wat zijn favoriete bijrol was in “Futurama”, antwoordde DiMaggio:

“[…] Ik hou van Randy. [Randy stem] Randy is zo geweldig! ‘Oh, mijn God, dat is smerig!’ Hij is de man in de menigte. In het begin was dat alles wat hij was. Ze zeiden tegen me: ‘We willen dat je deze rol speelt.’ Ik zei: ‘Oké.’ Ze zeiden: ‘Hij is een man in de menigte.’ Ik zei: ‘Goed.’ Er is altijd wel die ene persoon die zegt: ‘Dit slaat nergens op! Ik trek een rode vlag hiervoor!’ Er is altijd zo iemand.”

De “die persoon” waar DiMaggio naar verwijst, is niet per se een universeel bekend type waar iedereen mee vertrouwd is; ik moet toegeven dat het me verbaasde. Het is duidelijk dat DiMaggio put uit persoonlijke ervaring. Hij herinnerde zich iemand die hij in een menigte tegenkwam die klonk als Randy.

Randy zag er aanvankelijk ook niet uit zoals hij eruitziet. Het personage werd opnieuw ontworpen om bij DiMaggio’s stem te passen. De acteur herinnert zich:

“Toen ze hem tekenden – ik zag de tekening niet voordat ik de stem deed – was hij een oude man die eruitzag alsof hij een standaard oude-mannen-stem moest hebben, maar ik dacht: ‘Nee!’ Toen ik de stem deed, zeiden ze: ‘Oh, dit is geweldig!’ En ze gaven hem een roze outfit en voegden allerlei handbewegingen toe, en zo groeide hij uit tot dit geweldige, belachelijke bijpersonage dat altijd opduikt en dan zo van: ‘Hiiiiiiii!'”

Een opmerkelijke bijrolspeler was geboren. DiMaggio heeft het personage mede bedacht. Ik vraag me af of hij een deel krijgt van de opbrengst van merchandise met betrekking tot Randy.

FAQ

Q: Wie is Randy in “Futurama”?
A: Randy is een bijpersonage in de animatieserie “Futurama”. Hij is oorspronkelijk bedacht als een man in de menigte, maar werd door stemacteur John DiMaggio tot leven gebracht met zijn stem en persoonlijkheid.

Q: Wat vindt John DiMaggio van zijn rol als Randy?
A: John DiMaggio houdt van Randy en vindt het een geweldig personage. Hij beschrijft Randy als de man in de menigte die altijd reageert met uitroepen als “Oh, mijn God, dat is smerig!”. DiMaggio geniet van het spelen van deze rol.

Q: Is Randy gebaseerd op een specifiek type persoon?
A: Nee, Randy is niet gebaseerd op een universeel bekend type persoon. John DiMaggio putte uit persoonlijke ervaring en herinnerde zich iemand die hij in het echt tegenkwam en die klonk als Randy.

Q: Hoe is het uiterlijk van Randy veranderd?
A: Het oorspronkelijke ontwerp van Randy paste niet bij de stem van John DiMaggio. Toen DiMaggio zijn stem gaf aan het personage, besloten de makers om Randy opnieuw te ontwerpen. Ze gaven hem een roze outfit en voegden handbewegingen toe om hem meer uniek en belachelijk te maken.

Q: Heeft John DiMaggio deel aan de opbrengst van merchandise met betrekking tot Randy?
A: Het is onbekend of John DiMaggio een deel krijgt van de opbrengst van merchandise met betrekking tot Randy. Dit wordt niet vermeld in het artikel.

Definities van relevante termen:
– Bijrol: Een personage in een film, televisieserie of toneelstuk dat geen hoofdrol heeft, maar wel bijdraagt aan het verhaal.
– Stemacteur: Een acteur die zijn/haar stem leent aan een personage in een animatieserie, film of videogame.
– Merchandise: Producten die zijn gebaseerd op personages, series, films, enz., zoals speelgoed, kleding, posters, enz.

Suggested related links:
Futurama – De officiële website van de animatieserie “Futurama”.