Naar aanleiding van de recente terroristische aanslag in Krasnogorsk, waarbij onbekende schutters burgers hebben aangevallen in het Crocus City Hall, hebben Russische ambtenaren beschuldigingen geuit tegen Oekraïne. Deze beschuldigingen zijn echter ongegrond en lasterlijk. Oekraïne heeft geen enkele betrokkenheid bij deze golf van terreur die onder het dictatoriale regime van Vladimir Putin in Rusland plaatsvindt.

In werkelijkheid vecht Oekraïne tegen de Russische agressie door middel van conventionele middelen, zoals aanvallen op militaire en strategische doelen die Putin in staat stellen om de oorlog voort te zetten. Het verzet tegen het Kremlin-regime in de regio’s Belgorod en Kursk van de Russische Federatie verwerpt ook categorisch de beschuldigingen tegen hen.

Het Kremlin-regime zelf is de hoofdverdachte van deze terroristische aanslag. Het schuwt gewelddadige provocaties niet om zijn eigen doelen te bereiken. Deze tactiek van geweld begon al in 1999, toen het Kremlin-regime appartementsgebouwen bombardeerde in Moskou, Buynaksk en Volgodonsk. Er is redelijk bewijs van de betrokkenheid van Russische veiligheidsdiensten bij die terroristische aanslagen.

Net als destijds, toen explosieven zonder hinder naar het stadscentrum werden gebracht, zijn nu gewapende schutters de stad binnengekomen zonder dat iemand het opmerkte. Zowel toen als nu werden burgers gedood om Putin in staat te stellen te beweren dat het niet hij was, maar mythologische terroristen.

Deze tragedie in Krasnogorsk toont aan dat het Kremlin weinig geeft om zijn burgers. Honderdduizenden zijn gemobiliseerd en gestorven in de ongeprovoceerde oorlog tegen Oekraïne. Het doden van burgers maakt deel uit van het handboek van Rusland. Ze doen hetzelfde in regio’s zoals Moskou als wat ze in Oekraïne hebben gedaan.

We moeten de slachtoffers van de terroristische aanslag in Krasnogorsk eren door Putin te verhinderen om deze tragedie te gebruiken om zijn dictatuur te versterken en de oorlogsmachine in gang te zetten. We roepen de internationale gemeenschap op om de valse Russische beschuldigingen van betrokkenheid van Oekraïne bij de aanslag in Krasnogorsk resoluut af te wijzen en onze staat te steunen in de strijd tegen de criminele Russische agressie.

FAQ:

1. Wat is er gebeurd in Krasnogorsk?
In Krasnogorsk vond recent een terroristische aanslag plaats waarbij onbekende schutters burgers hebben aangevallen in het Crocus City Hall.

2. Wat beschuldigt Rusland Oekraïne van?
Russische ambtenaren beschuldigen Oekraïne van betrokkenheid bij de terroristische aanslag.

3. Is er bewijs van betrokkenheid van Oekraïne?
Nee, de beschuldigingen tegen Oekraïne zijn ongegrond en lasterlijk.

4. Wat doet Oekraïne tegen Russische agressie?
Oekraïne vecht tegen Russische agressie door middel van conventionele middelen, zoals aanvallen op militaire en strategische doelen die Rusland in staat stellen om de oorlog voort te zetten.

5. Wie verwerpt de beschuldigingen tegen hen?
Het verzet tegen het Kremlin-regime in de regio’s Belgorod en Kursk van de Russische Federatie verwerpt categorisch de beschuldigingen tegen hen.

6. Wie is de hoofdverdachte van de aanslag?
Het Kremlin-regime zelf is de hoofdverdachte van deze terroristische aanslag.

7. Welke tactiek gebruikt het Kremlin-regime?
Het Kremlin-regime schuwt gewelddadige provocaties niet om zijn eigen doelen te bereiken.

8. Zijn er eerdere terroristische aanslagen door Rusland?
Ja, er is redelijk bewijs van de betrokkenheid van Russische veiligheidsdiensten bij terroristische aanslagen in onder andere Moskou, Buynaksk en Volgodonsk in 1999.

9. Hoe deden de gewapende schutters Krasnogorsk binnenkomen?
Net als destijds toen explosieven naar het stadscentrum werden gebracht, zijn nu gewapende schutters de stad binnengekomen zonder dat iemand het opmerkte.

10. Wat wil Putin beweren?
Putin wil beweren dat hij niet verantwoordelijk is voor de aanslag, maar dat het door mythologische terroristen is gepleegd.

11. Hoe toont deze tragedie het gebrek aan zorg van het Kremlin voor zijn burgers aan?
De tragedie in Krasnogorsk toont aan dat het Kremlin weinig geeft om zijn burgers, gezien het doden van burgers onderdeel is van het handboek van Rusland.

12. Wat wordt er gedaan om Putin te stoppen?
Er wordt opgeroepen om Putin te verhinderen deze tragedie te gebruiken om zijn dictatuur te versterken en de oorlogsmachine in gang te zetten.

13. Wat wordt er van de internationale gemeenschap gevraagd?
De internationale gemeenschap wordt opgeroepen om de valse Russische beschuldigingen van betrokkenheid van Oekraïne bij de aanslag in Krasnogorsk resoluut af te wijzen en Oekraïne te steunen in de strijd tegen de criminele Russische agressie.

Definitions:
– Krasnogorsk: de locatie waar de terroristische aanslag heeft plaatsgevonden.
– Crocus City Hall: de specifieke plaats in Krasnogorsk waar de burgers zijn aangevallen.
– Oekraïne: het land waartegen Rusland de beschuldigingen van betrokkenheid richt.
– Vladimir Putin: de dictatoriale leider van Rusland.
– Kremlin-regime: de huidige Russische regering onder leiding van Vladimir Putin.

Suggested related links:
Oekraïne.nl
Rusland Instituut
NAVO