Een tragisch verhaal komt naar voren nadat een vrouw overleed nadat ze had gegeten bij een sushi-restaurant. Donna Ventura, 64, raakte levensbedreigend gewond na een lunch date met haar man Jon, toen ze de ‘special roll’ van het menu bestelde bij Dave’s Sushi in Bozeman, Montana.

Donna Ventura werd een van de twee personen die overleden na het eten van de ‘special roll’ (KBZK)

Helaas raakte deze gepensioneerde financieel adviseur compleet in nier- en leverfalen, moest ze beademen en leed ze 13 dagen lang hevige pijn in het Bozeman Health ziekenhuis, nadat ze in april vorig jaar bij het populaire restaurant had gegeten.

Ventura was een van de 51 nietsvermoedende gasten die ernstig ziek werden na het eten van de special roll van Dave’s Sushi, gemaakt van zalm en bedekt met meerl paddenstoelen. Deze paddenstoelen zijn eetbaar wanneer ze gekookt zijn, maar de portie die Ventura en anderen aten, was dat niet.

Deze paddenstoelen moeten eerst worden gekookt voordat ze veilig kunnen worden gegeten. Hoewel alle tests op pesticiden en andere gifstoffen negatief waren, ontdekten onderzoekers dat degenen die ziek werden, allemaal rauwe paddenstoelen hadden gegeten. Andere gasten die gekookte paddenstoelen hadden gegeten, hadden geen gezondheidsproblemen.

Na het verlaten van het restaurant werd Ventura ernstig ziek en moest haar man haar met spoed naar het ziekenhuis brengen. Daar kreeg ze een hartaanval en belandde ze op de intensive care afdeling, waar ze van 17 april tot 29 april in coma lag.

De fatale woorden

Haar man, die al 34 jaar getrouwd was, onthulde Donna’s laatste woorden terwijl ze vocht voor haar leven in het ziekenhuis. In plaats van exacte citaten te gebruiken, kunnen we zeggen dat ze geschreven berichten naar haar man schreef waarin ze aangaf dat ze niet zeker wist of ze het nog lang kon volhouden, zich afvroeg hoe ze het gingen redden en dat ze de pijn niet kon verdragen.

Hij voegde eraan toe dat hij haar niet meer kon spreken voordat ze op 29 april overleed.

Naast Ventura overleed ook William Lewis, 74, uit Toston, Montana na het eten bij Dave’s Sushi. Onderzoekers van het gezondheidsdepartement van Gallatin County ontdekten dat de twee en nog eens 50 andere mensen ziek werden na het eten van de meerl paddenstoelen bij het restaurant.

De tragedie heeft geleid tot een rechtszaak van Ventura’s man tegen Dave’s Sushi, die tijdelijk werd gesloten in april en de volgende maand heropende. Hij klaagt aan voor nalatigheid en onrechtmatige dood.

Het onderzoek

Uit het onderzoek bleek dat degenen die de ongekookte paddenstoelen aten, negen keer meer kans hadden om ziek te worden dan degenen die ze op 8 april hadden geconsumeerd.

Dave’s Sushi heeft verklaard dat zij volledig transparant zijn geweest tijdens het onderzoek en sindsdien “uitgebreide voedsel- en milieumaatregelen, testen en monitoring” hebben geïmplementeerd in hun keuken. Ze hopen dat andere retailers en restaurants die meerl paddenstoelen bereiden hun klanten zullen informeren dat deze paddenstoelen niet volledig begrepen zijn.

Ondanks deze tragedie hoopt Dave’s Sushi dat de richtlijnen van de CDC en FDA zullen bijdragen aan het voorkomen van toekomstige incidenten en betuigen ze hun medeleven aan de getroffen families.

FAQ

1. Wat is er gebeurd bij Dave’s Sushi in Bozeman, Montana?
Bij Dave’s Sushi in Bozeman, Montana overleed een vrouw na het eten van een ‘special roll’. Ze raakte levensbedreigend gewond en belandde in het ziekenhuis.

2. Wie was het slachtoffer?
Donna Ventura, een 64-jarige gepensioneerde financieel adviseur, overleed na het eten van de ‘special roll’.

3. Wat was er mis met de ‘special roll’?
De ‘special roll’ was gemaakt met rauwe paddenstoelen die normaal gesproken eerst gekookt moeten worden voordat ze veilig gegeten kunnen worden. De portie paddenstoelen die Ventura en anderen aten, was niet gekookt.

4. Hoeveel mensen werden ziek na het eten bij Dave’s Sushi?
In totaal werden 51 nietsvermoedende gasten ernstig ziek na het eten van de ‘special roll’.

5. Zijn er andere slachtoffers overleden?
Ja, naast Donna Ventura overleed ook William Lewis, 74, uit Toston, Montana na het eten bij Dave’s Sushi.

6. Wat is er gedaan om herhaling te voorkomen?
Dave’s Sushi heeft verklaard dat ze sinds het incident “uitgebreide voedsel- en milieumaatregelen, testen en monitoring” hebben geïmplementeerd in hun keuken.

7. Wie klaagt Ventura’s man aan?
Ventura’s man klaagt Dave’s Sushi aan voor nalatigheid en onrechtmatige dood.

8. Wat is de reactie van Dave’s Sushi?
Dave’s Sushi verklaarde dat ze hopen dat de richtlijnen van de CDC en FDA zullen bijdragen aan het voorkomen van toekomstige incidenten en betuigen hun medeleven aan de getroffen families.

Definities:
– Special roll: een speciale sushirol die wordt geserveerd in het sushi-restaurant.
– Rauwe paddenstoelen: paddenstoelen die niet gekookt zijn en mogelijk niet veilig zijn om rauw te eten.

Gerelateerde links:
Dave’s Sushi
CDC (Centers for Disease Control and Prevention)
FDA (U.S. Food and Drug Administration)