Twee Dozijn Kunstenaars en Schrijvers Vormen Ongebruikelijke Partnerschappen

Een bijeenkomst in Gibsons heeft vorige week geleid tot twee dozijn partnerschappen die nieuwe werken zullen produceren voor het Sunshine Coast Art and Words Festival in augustus.

Het festival, dat dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd door de Sunshine Coast Writers and Editors Society, trok dit keer een recordaantal lokale deelnemers aan, waaronder kunstenaars uit Powell River en Texada Island.

Tijdens een bijeenkomst in de Blackfish Pub op 8 februari werden schrijvers en kunstenaars willekeurig aan elkaar gekoppeld. De duo’s zullen samenwerken om complementaire werken te creëren in hun eigen mediums. De resultaten zullen tijdens de festivalweek (22 t/m 25 augustus) naast elkaar worden tentoongesteld in de Gibsons Public Market en worden gepubliceerd in een gedrukte bloemlezing.

Dit jaar zal Doris Good samenwerken met singer-songwriter Jess Hart, die ook visuele kunst maakt in aquarel, acryl en hars. Hart is een eerste keer deelnemer die werd uitgenodigd toen de organisatoren haar schilderijen zagen tentoongesteld in het Black Bean Café in Lower Gibsons.

“We zien nog meer enthousiasme bij kunstenaars en schrijvers om mee te doen,” zei Cathalynn Labonté-Smith, de oprichter van het festival en voorzitter van de Sunshine Coast Writers and Editors Society. “Het heeft mijn verwachtingen overtroffen en dit jaar moedig ik schrijvers met werk in uitvoering aan om hun kunstenaars te vragen een boekomslag voor hen te maken. Het zou hen moeten inspireren om die boeken af te maken en ze naar buiten te brengen.”

Het festival heeft de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt en heeft ook outreach-evenementen georganiseerd om de literaire en artistieke gemeenschap in Powell River te betrekken. Deze inspanningen hebben geleid tot nieuwe samenwerkingsverbanden, zoals tussen muzikant en songwriter Pat Buckna uit Powell River en fotograaf Rodger Hort uit Texada Island.

Terwijl het festival zich uitbreidt, breidt ook de kwartaalbloemlezing van de Sunshine Coast Writers and Editors Society zich uit. De wintereditie van Not An Island is het eerste nummer dat gelijktijdig als e-book en gedrukte editie wordt uitgebracht, met exemplaren die te koop zijn op Amazon.

De nieuwste editie van de bloemlezing bevat ook bijdragen van buiten de Lower Sunshine Coast, zoals schrijver Robert Hackett uit qathet en beeldend kunstenaar Jilly Watkins, die op Bowen Island woont.

Meer informatie over het Art and Words Festival en de publicatie Not an Island is te vinden op scwes.ca.

Veelgestelde vragen (FAQ’s):
1. Wat is het Sunshine Coast Art and Words Festival?
Het Sunshine Coast Art and Words Festival is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Sunshine Coast Writers and Editors Society. Het biedt een platform voor schrijvers en kunstenaars om samen te werken en hun werken tentoon te stellen.

2. Hoe worden de partnerschappen gecreëerd?
Tijdens een bijeenkomst in de Blackfish Pub worden schrijvers en kunstenaars willekeurig aan elkaar gekoppeld.

3. Wat gebeurt er tijdens het festival?
De duo’s zullen samenwerken om complementaire werken te creëren in hun eigen mediums. Deze werken zullen tijdens de festivalweek worden tentoongesteld in de Gibsons Public Market en gepubliceerd worden in een gedrukte bloemlezing.

4. Wie zijn enkele van de deelnemers dit jaar?
Doris Good zal samenwerken met singer-songwriter Jess Hart. Er zijn ook deelnemers uit Powell River, Texada Island en andere delen van de Sunshine Coast.

5. Hoe heeft het festival zich in de loop der jaren ontwikkeld?
Het festival heeft gestaag groei doorgemaakt en heeft ook outreach-evenementen georganiseerd om de literaire en artistieke gemeenschap in Powell River te betrekken. Dit heeft geleid tot nieuwe samenwerkingsverbanden en een grotere bloemlezing.

Definities:
– Gibsons: Een plaats op de Sunshine Coast in Brits-Columbia, Canada.
– Sunshine Coast Writers and Editors Society: Een organisatie die schrijvers en redacteuren op de Sunshine Coast ondersteunt en promoot.
– Bloemlezing: Een verzameling van literaire werken, zoals poëzie, proza of essays, samengesteld uit verschillende auteurs.

Suggesties voor gerelateerde links:
scwes.ca – De officiële website van het Art and Words Festival en de Sunshine Coast Writers and Editors Society. Hier kunt u meer informatie vinden over het festival en de bloemlezing “Not an Island”.
Amazon – Waar de gedrukte editie van de bloemlezing “Not an Island” beschikbaar is voor verkoop.