Taylor Swift’s Nieuwe Album “Het Departement van Getormenteerde Dichters” Zorgt voor Ouderschapsdebat

Moeders hebben een probleem met de scheldwoorden en volwassen thema’s op Taylor Swift’s nieuwe album “Het Departement van Getormenteerde Dichters” – dat zeven expliciete nummers bevat die allemaal worden geleverd met waarschuwingslabels.

Het debat over of “Taylor Tots”, een bijnaam voor jonge fans van de 34-jarige superster, ernaar mogen luisteren, heeft een discussie aangewakkerd op de Facebook-groep Taylor Swift’s Vault, die meer dan 480.000 leden heeft.

“In voel mee met alle Taylor Tots, want de meeste ouders zullen dit album niet geschikt vinden,” schreef lid Crystal Barkley in een bericht op vrijdag, de dag dat het album werd uitgebracht.

Barkley’s bericht kreeg 1500 likes en meer dan 1000 reacties – en een aantal moeders zeiden dat ze hun kleintjes weghouden van de scheldwoorden en volwassen thema’s, zoals seks, schade, geweld en dood.

“Dit album is absoluut niet geschikt voor kinderen,” zei Tana Hancock.

“Serieus, ‘getormenteerde dichters’, wie dacht dat dit een album voor kinderen zou zijn?” voegde Stephanie DeVaughn toe.

Sommige ouders zeiden dat ze zich niet zozeer zorgen maken over het vloeken in haar nieuwe muziek, maar over de duistere inhoud.

“Ik heb geen problemen met de scheldwoorden, maar er wordt veel gesproken over zelfbeschadiging, geweld en dood waar ik me nu niet prettig bij voel,” schreef Casey McDonald Smith.

Het debat over of “Taylor Tots” ernaar mogen luisteren, heeft een discussie aangewakkerd op de Facebook-groep Taylor Swift’s Vault.

“Ik ga er nog eens goed over nadenken en nog wat vaker luisteren voordat ik beslis hoe ik het aanpak met mijn negenjarige,” voegde Kilee Herlin toe.

“Ik twijfel zelf ook. Niet vanwege scheldwoorden, maar vanwege de diepe, volwassen gevoelens. Het heeft zeker wat duisternis,” aldus Herlin.

Sommigen stelden voor om kinderen alleen naar Swift’s oudere albums te laten luisteren, waar anderen op reageerden dat dit niet zo gemakkelijk is.

“Ik denk echt niet dat haar songteksten nog steeds voor kinderen zijn. En dat is prima. Laat de kinderen naar haar oudere spul luisteren en geef ze de rest als ze 21 zijn, dan kunnen ze het zelf uitzoeken,” adviseerde Trayce Chambers.

Er is een ‘clean’ versie van het album voor adolescenten, wat anderen opmerkten als een passend alternatief.

“Ze schrijft over volwassen dingen … Er is echter een niet-expliciete versie, dus als je je zorgen maakt over het taalgebruik zelf, zou dat geen probleem moeten zijn,” bood Anna Wells aan.

Veel moeders hebben echter duidelijk geen problemen met de scheldwoorden.

“Als moeder maakt het me niet uit. Mijn dochter mag vloeken, maar ze zal weten wanneer het gepast is,” zei Kaitlyn Baumgardner.

“Weet je hoeveel liedjes ik beluisterd heb die ZO ongepast waren en ik besefte pas dat ze ongepast waren toen ik volwassen was. Kinderen weten het niet, tenzij hun ouders het ze vertellen.”

Anderen hebben manieren gevonden om de ‘foute’ woorden te vermijden en hun kinderen geleerd wat ze moeten doen als er een langskomt.

“Ik heb geen problemen met de scheldwoorden, maar er wordt veel gesproken over zelfbeschadiging, geweld en dood waar ik me nu niet prettig bij voel,” schreef Casey McDonald Smith.

“Als ouders zeggen we gewoon ‘oh, dat is een slecht woord’ en gaan door. Als het seksueel is, schreeuwen we tijdens dat deel. Zo van ‘ahhhhhhh!’ In plaats van ernaar te luisteren. Het werkt,” zei Tiffany Hobbs.

“Mijn dochters vragen toestemming om eerst de ‘foute woorden’ in liedjes te zingen,” voegde Haley King toe.

“Ze weten dat ze alleen met mij mogen zingen, niet daarbuiten.”

Anderen vinden het logisch dat naarmate Swift volwassener wordt, haar songteksten dat ook zullen zijn.

“Taylor is een volwassen vrouw. Ze zal schrijven over volwassen dingen,” zei Baumgardner.

Emily LaCroix was het daarmee eens.

“Taylor is niet langer voor kleine meisjes, zij is gegroeid en wij ook,” zei ze.

“En daar staan we achter.”

Veelgestelde vragen over Taylor Swift’s nieuwe album “Het Departement van Getormenteerde Dichters”

1. Wat is de reden voor de bezorgdheid van moeders over Taylor Swift’s nieuwe album?
Moeders maken zich zorgen over de scheldwoorden en volwassen thema’s die worden behandeld in het album “Het Departement van Getormenteerde Dichters”. Het album bevat zeven expliciete nummers met bijbehorende waarschuwingslabels.

2. Welke discussie is er ontstaan op de Facebook-groep Taylor Swift’s Vault?
De discussie op de Facebook-groep Taylor Swift’s Vault gaat over of jonge fans, ook wel “Taylor Tots” genoemd, naar het album mogen luisteren. Sommige moeders vinden het album ongeschikt voor kinderen vanwege de expliciete inhoud.

3. Wat zijn enkele voorbeelden van de volwassen thema’s en scheldwoorden die in het album worden besproken?
De volwassen thema’s die in het album aan bod komen zijn onder andere seks, schade, geweld en dood. Sommige ouders maken zich niet alleen zorgen over het vloeken, maar vooral over de duistere inhoud van de nummers.

4. Wat zijn de meningen van ouders over het luisteren van kinderen naar het album?
Er zijn verschillende meningen onder ouders. Sommigen stellen voor dat kinderen alleen naar het oudere werk van Taylor Swift luisteren, terwijl anderen zeggen dat haar songteksten ook in haar oudere werk niet altijd geschikt zijn voor kinderen. Er is ook een “clean” versie van het album beschikbaar als alternatief.

5. Hoe gaan sommige ouders om met de expliciete inhoud in de nummers?
Sommige ouders hebben geen problemen met de scheldwoorden en vinden dat hun kinderen leren wanneer het gepast is om ze te gebruiken. Anderen vermijden de “foute” woorden door eroverheen te schreeuwen of ze te vervangen door andere woorden. Sommige ouders leren hun kinderen ook om toestemming te vragen voordat ze de expliciete woorden zingen.

Gerelateerde links:
taylorswift.com
Taylor Swift op Facebook